Pri Petrolu nimajo davčnih blagajn!

Ste vedeli, da pri Petrolu še nimajo davčnih blagajn?

Petrol 

Preverite...

Davčne blagajne, ki so od soboto, 2. januarja, obvezne za vse, ki poslujejo z gotovino, je do sobote popoldne uporabljala komaj slaba tretjina od skupaj 70.000 zavezancev. A na Finančni upravi (Furs) so zadovoljni, saj se zavezanci pospešeno vključujejo v sistem. Sobotni obhod prodajalcev na Primorskem je pokazal, da večji del prodajalcev davčne blagajne uporablja, nekateri pa še uporabljajo vezano knjigo računov ali posebno aplikacijo. Na terenu so že v soboto bili davčni inšpektorji, tudi na Primorskem.

PRIMORSKA > V soboto do 15. ure je Furs prejel v potrditev 1,1 milijona računov. Ko bo sistem zaživel v polni meri, bodo v potrditev dobili od tri do pet milijonov računov dnevno. Na Fursu pričakujejo, da bo sistem deloval brezhibno. Trdijo, da je bil v soboto povprečni odzivni čas Fursa za potrditev računa pet stotink sekunde. A v soboto popoldne je davčne blagajne uporabljalo šele približno 20.000 zavezancev. Nekateri namreč še čakajo digitalna potrdila, brez katerega davčna blagajna ne deluje, drugi pa so jih že prevzeli, a nimajo še blagajne z ustreznim računalniškim programom. Tisti, ki torej davčnih blagajn še nimajo, lahko uporabljajo vezano knjigo računov ali posebno aplikacijo. Od 2. januarja morajo biti davčno potrjeni vsi računi.



Vir: Janez Kočar 


Deli na Google+

O meni Alexy

Pozdravljeni, sem Aleksandra... Rada imam dobre ljudi, poletje, božič, živali, potovanja... Na svoj način me zanima veliko različnih stvari.. Zelo vesela bom, če se boste pridružili na strani.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarji :

Objavite komentar