Čokoladni srčki

Čokoladni srčki 

Sladica

Preverite...


Za približno 40 kosov potrebujete

125 g temne čokolade
50 g smetane
250 g moke
1 ščepec soli
100 g sladkorja
50 g kakava v prahu
1 jajce
200 g masla
150 g bele kuverture
Priprava

Čokolado in smetano raztopite, nekoliko ohladite in za 1 uro postavite v hladilnik. Moko, sol, sladkor, kakav, jajce in maslo zgnetite v testo. Testo zavijte v prozorno folijo in ga postavite v hladilnik za 30 minut. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Testo razvaljajte 5 mm debelo in izrežite srčke. Položite jih na pekač, obložen s papirjem za peko, in pecite od 10 do 12 minut. Polovico ohlajenih srčkov premaži s čokoladno kremo in jih zlepite s preostalimi srčki. Belo kuverturo raztopite in z njo okrasite piškote.

Čas priprave: približno 1 ura 25 minut



Vir: recept

Deli na Google+

O meni Alexy

Pozdravljeni, sem Aleksandra... Rada imam dobre ljudi, poletje, božič, živali, potovanja... Na svoj način me zanima veliko različnih stvari.. Zelo vesela bom, če se boste pridružili na strani.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarji :

Objavite komentar