Čokoladni srčki
Sladica
Preverite...
Za približno 40 kosov potrebujete
125 g temne čokolade
50 g smetane
250 g moke
1 ščepec soli
100 g sladkorja
50 g kakava v prahu
1 jajce
200 g masla
150 g bele kuverture
Priprava
Čokolado in smetano raztopite, nekoliko ohladite in za 1 uro postavite v hladilnik. Moko, sol, sladkor, kakav, jajce in maslo zgnetite v testo. Testo zavijte v prozorno folijo in ga postavite v hladilnik za 30 minut. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Testo razvaljajte 5 mm debelo in izrežite srčke. Položite jih na pekač, obložen s papirjem za peko, in pecite od 10 do 12 minut. Polovico ohlajenih srčkov premaži s čokoladno kremo in jih zlepite s preostalimi srčki. Belo kuverturo raztopite in z njo okrasite piškote.
Čas priprave: približno 1 ura 25 minut
Vir: recept
0 komentarji :
Objavite komentar