Rjavi riž

Rjavi riž 

Recept

Preverite

Zrna zavri: Polnozrnata žita – rjavi riž, kvinoja, ješprenj, ajdova kaša,… – skuhaj kot ponavadi. Nato jih stresi v cedilo, da odstraniš vso odvečno vodo. Polnozrnate žitarice morajo biti pred naslednjim korakom res zelo dobro osušene – lahko jih tudi malo popivnaš s papirnato brisačko.

In zdaj preobrat: Večjo ponev segrej na srednjem ognju in dodaj zdravo maščobo (kokosovo olje, sončnično olje, ghee maslo,…) po želji. Nikar ne skopari s količino. Ko začne olje malo cvrčati, maščobi dodaj svoje najljubše začimbe in zelišča (suha ali sveža) in jih na hitro popraži. Čisto na koncu dodaj še skuhano in osušeno polnozrnato živilo. Konstantno mešaj nekaj minut, nato pa takoj postrezi. Po vrhu lahko potreseš še malo parmezana in preprosta in okusna jed je pripravljena. Mmmm to je pa čisto nekaj drugega!



Vir: internet


Deli na Google+

O meni Alexy

Pozdravljeni, sem Aleksandra... Rada imam dobre ljudi, poletje, božič, živali, potovanja... Na svoj način me zanima veliko različnih stvari.. Zelo vesela bom, če se boste pridružili na strani.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarji :

Objavite komentar