Čokoladni truffli

Čokoladni truffli 

Sladica

Preverite

Sestavine (za 12 kroglic):

1 425-gramsko konzervo črnega fižola z nizko vsebnostjo ali brez soli, odcejeni, sprani in osušeni
1 merica beljakovin v prahu z okusom čokolade
1 1/2 jedilna žlica kokosovega olja
1 čajna žlička kokosovega olja, za čokoladno glazuro
2 jedilni žlici javorjevega sirupa
5 jedilnih žlic kvalitetnega in nesladkanega kakava v prahu
100-gramsko kvalitetno čokolado, nasekljano
Posipi: mrvice, kokosovi kosmiči, nasekljani oreščki,…


Priprava:

1. V multipraktik stresi črni fižol, 1 1/2 jedilne žlice kokosovega olja in javorjev sirup. Zmiksaj do gladke konsistence. Morda boš morala vmes nekajkrat postrgati stene. Postopoma dodajaj kakav v prahu in čokoladne beljakovine v prahu. Zmiksaj in poskusi. Po želji lahko dodaš več kakava v maso.
2. Če ne boš dodala v maso bejakovinskega praška, potem to količino nadomesti s 3 jedilnimi žlicami kakava v prahu oziroma dodaj toliko kakava, dokler masa nima dovolj čokoladnega okusa.
3. Čokoladno maso postavi v hladilnik za nekje 20 minut. Vzemi iz hladilnika in iz mase z rokami oblikuj 12 čokoladnih kroglic. Uporabiš lahko tudi rokavice iz lateksa, če si ne želiš umazati rok. Čokoladne kroglice polagaj na pekač obložen s peki papirjem, ki ga nato postavi v hladilnik, ta čas pa naredi čokoladno glazuro.
4. V kozici na nizkem ognju ali v vodni kopeli stopi čokolado in 1 čajno žličko kokosovega olja. Vsake toliko časa premešaj, dokler se čokolada popolnoma ne stopi.
5. Vzemi pekač iz hladilnika. V vsako kroglico zapiči zobotrebec in jo pomoči v čokolado. Po želji povaljaj še po mrvicah, oreščkih ali kokosu. Položi nazaj na peki papir ali pa zapiči v večji kos stiroporja ter postavi nazaj v hladilnik za 10 minut.
6. Uživaj!


Vir: instagram 



Deli na Google+

O meni Alexy

Pozdravljeni, sem Aleksandra... Rada imam dobre ljudi, poletje, božič, živali, potovanja... Na svoj način me zanima veliko različnih stvari.. Zelo vesela bom, če se boste pridružili na strani.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarji :

Objavite komentar