Čokoladni truffli
Sladica
Preverite
Sestavine (za 12 kroglic):
1 425-gramsko konzervo črnega fižola z nizko vsebnostjo ali brez soli, odcejeni, sprani in osušeni
1 merica beljakovin v prahu z okusom čokolade
1 1/2 jedilna žlica kokosovega olja
1 čajna žlička kokosovega olja, za čokoladno glazuro
2 jedilni žlici javorjevega sirupa
5 jedilnih žlic kvalitetnega in nesladkanega kakava v prahu
100-gramsko kvalitetno čokolado, nasekljano
Posipi: mrvice, kokosovi kosmiči, nasekljani oreščki,…
Priprava:
1. V multipraktik stresi črni fižol, 1 1/2 jedilne žlice kokosovega olja in javorjev sirup. Zmiksaj do gladke konsistence. Morda boš morala vmes nekajkrat postrgati stene. Postopoma dodajaj kakav v prahu in čokoladne beljakovine v prahu. Zmiksaj in poskusi. Po želji lahko dodaš več kakava v maso.
2. Če ne boš dodala v maso bejakovinskega praška, potem to količino nadomesti s 3 jedilnimi žlicami kakava v prahu oziroma dodaj toliko kakava, dokler masa nima dovolj čokoladnega okusa.
3. Čokoladno maso postavi v hladilnik za nekje 20 minut. Vzemi iz hladilnika in iz mase z rokami oblikuj 12 čokoladnih kroglic. Uporabiš lahko tudi rokavice iz lateksa, če si ne želiš umazati rok. Čokoladne kroglice polagaj na pekač obložen s peki papirjem, ki ga nato postavi v hladilnik, ta čas pa naredi čokoladno glazuro.
4. V kozici na nizkem ognju ali v vodni kopeli stopi čokolado in 1 čajno žličko kokosovega olja. Vsake toliko časa premešaj, dokler se čokolada popolnoma ne stopi.
5. Vzemi pekač iz hladilnika. V vsako kroglico zapiči zobotrebec in jo pomoči v čokolado. Po želji povaljaj še po mrvicah, oreščkih ali kokosu. Položi nazaj na peki papir ali pa zapiči v večji kos stiroporja ter postavi nazaj v hladilnik za 10 minut.
6. Uživaj!
Vir: instagram
0 komentarji :
Objavite komentar