Snickers sladoledna ploščica
Sladoled
Preverite
Sestavine:
2 veliki banani
datljeva karamela (15 datljev, 1 jedilna žlica mandljevega masla, 1 jedilna žlica kokosovega olja, ščep soli, 1 čajno žličko vanilijevega ekstrakta; recept spodaj)
1/3 skodelice praženih arašidov, zdrobljenih
55 – 100 g temne čokolade brez mleka ALI 1/2 skodelice stopljenega kokosovega olja + 1/2 skodelice kakava v prahu + 1/4 skodelice kokosovega nektarja/javorjevega sirupa
velik pekač za piškote obložen s peki papirjem
Priprava:
1. Naredi datljevo karamelo: 15 izkoščičenih datljev stresi v skledo in prelij z vročo vodo. Naj se mehčajo približno 3 minute. Dobro odcedi vodo in stresi datlje nazaj v posodo. Dodaj 1 jedilo žlico mandljevega masla, 1 čajno žličko vanilijevega ekstrakta, ščep soli in 1 jedilno žlico kokosovega olja. Sedaj z vilico vse skupaj pretlači v kašasto zmes ali pa stresi vse skupaj v manjši mikser in zblendaj.
2. Pripravi banane. Lahko jih razrežeš na kolute ali pa razrežeš po dolžini na pol in nato polovici na več pravokotnikov ter jih položiš na peki papir.
3. Na vsako banano položi čajno žličko karamele, preko pa potresi zdrobljene arašide. Malo jih potisi dol, da se sprimejo s karamelo. Pekač postavi v zamrzovalnik za nekje 1 uro.
4. Stopi čokolado oziroma naredi čokoladni preliv. Čokolado stopi na vodi kopeli in jo prelij v ožjo in globoko posodo. Čokoladni preliv pa narediš tako, da stopiš kokosovo olje, ki mu nato dodaš kakav in kokosov nektar. Stepaj z vilico ali metlico do gladkega. Prelij v ozko in globoko posodo.
5. Iz zamrzovalnika vzemi banane in jih ali v celoti pomoči v čokolado ali pa zgolj spodnji del, po vrhu pa jih samo malo pokapaj z njo. Nato jih položi nazaj na peki papir in v zamrzovalnik, kjer jih hrani vse do trenutka, ko jih boš postregla.
Bonus: Če si želiš debelejši ovoj čokolade, jih lahko po 10-ih minutah v zamrzovalniku vzameš ven, še enkrat potopiš v čokolado in nato postaviš nazaj v zamrzovalnik.
Vir: instagram
0 komentarji :
Objavite komentar