Medenjaki
Piškoti
Preverite!
1. Domača piškotna osnova za sladice
V multipraktiku zdrobite piškotne dele medenjakove hiške, jih zmešajte z maslom in uporabite kot osnovo za sladice, kot je na primer cheesecake.
2. Medenjakov sladoledni posip
V multipraktiku zdrobljene medenjake uporabite kot posip za sladoled ali jogurt. Kombinacija hrustljavih koščkov in kremnega sladoleda bo navdušila tako otroke kot tudi odrasle.
3. Domači cake popsi
Medenjake v multipraktiku zdrobite in zmešajte s kremnim sirom, nato oblikujte kroglice. Nabodite jih na paličice, pomočite v stopljeno čokolado in okrasite z barvnimi posipi. Popolni sladki grižljaji!
4. Sladek smuti z medenjaki
Zdrobljene medenjake zmiksajte skupaj z banano, mlekom in kančkom cimeta. To bo ustvarilo prazničen in sladek napitek.
5. Vroča čokolada z medenjakovo noto
V multipraktiku zdrobite medenjake in jih potresite po vroči čokoladi. Lahko dodate še malo stepene smetane, da ustvarite pravi praznični napitek.
6. Sladica v kozarcu iz medenjakov
V kozarcih plastite zdrobljene medenjake, kremo (vanilijevo, čokoladno ali mascarpone) in sadje. To je enostavna in privlačna sladica za vsakogar.
7. Mini medenjaki za okrasitev tort
Preostale dele hiške z modeli za piškote izrežite v majhne oblike in jih uporabite za okrasitev tort ali kolačkov. Lahko jih tudi prelijete s stopljeno čokolado ali glazuro za še lepši videz.
8. Pečeni kosmiči z medenjaki
Medenjake zdrobite in jih zmešajte z ovsenimi kosmiči, oreščki in medom. Mešanico pecite na nizki temperaturi, da ustvarite praznično granolo za zajtrk.
9. Sladek sladoledni sendvič
Uporabite kose medenjakov kot piškote, med katere namažete sladoled, da ustvarite slastne sendviče.
10. Čokoladni Rocky Road s penicami
Medenjake narežite na manjše koščke in jih stresite v večjo posodo, v katero dodajte še sestavine po želji, kot so marshmallow penice, oreščki, suho sadje itd. Na vodni kopeli stopite čokolado (temno, belo, jedilno, mlečno) in jo dodajte k sestavinah ter dobro premešajte. Čokoladno mešanico prelijte v s peki papirjem obložen pravokotni pekač in postavite za več ur v hladilnik, da se čokolada povsem strdi. Narežite na poljubno velike kose.
0 komentarji :
Objavite komentar