Čokoladni storži
Sladica
Preverite!
Sestavine:
150 g čokoladnih piškotov (lahko uporabite veganske, brezglutenske,…)
60 g kremnega sira (lahko uporbite brez laktoze)
1 jedilna žlica presnega kakava v prahu
200 g temne čokolade (lahko brez laktoze) za preliv
koruzni kosmiči (lahko uporabite brezglutenske)
sladkor v prahu (neobvezno) za snežni učinek
Priprava:
1. Čokoladne
piškote v multipraktiku zmeljite v drobtine. Pretresite jih v posodo
in dodajte kremni sir. Z roko vse skupaj zmešajte, da dobite
enakomerno teksturo podobno mehkemu testu.
2. Iz
piškotne mase oblikujte majhne stožčaste oblike tako, da najprej
naredite kroglico, na kateri en del naredite bolj špičast.
3. Zdaj
je čas, da začnete koruzne kosmiče zapikati v stožčaste oblike.
Najboljši bodo takšni koruzni kosmiči, ki so nekoliko zaobljeni,
ne povsem ravni.
4. Ko
ustvarite oblike, ki so podobne storžem, je čas za stopljeno
čokolado.
5. Čokolado
nalomite na manjše kose in jih v posodi stopite na vodni
kopeli.
6. Storž,
enega naenkrat, položite na vilico in ga držite nad posodo, v
kateri je stopljena čokolada. Z žlico čokolado prelivajte preko
storža toliko časa, da je povsem prekrit. Nekajkrat previdno z
vilico nežno potapkajte ob rob posode, da odteče vsa odvečna
čokolada, nato pa čokoladni storž položite na s peki papirjem
obložen pladenj ali krožnik. Postopek ponovite z vsemi
storži.
7. Čokoladne
storže postavite v zamrzovalnik za 25 minut ali v hladilnik za
nekoliko dlje časa, da se čokolada povsem strdi.
8. Vzemite
jih ven in preložite na dekorativni krožnik ter s pomočjo cedila
potresite preko njih sladkor v prahu, da ustvarite snežni učinek.
Nasveti za bolj zdravo različico:
Namesto piškotov in kremnega sira lahko uporabite 100 g orehov, 75 g kokosove moke (suh, nastrgan kokos) in 200 g datljev, ki jih v multipraktiku miksate nekaj minut, da nastane lepljiva konsistenca, iz katere oblikujete storže.
Čokoladni preliv lahko naredite tudi iz 120 ml kokosovega olja, ki ga stopite v mikrovalovni pečici, dodate 2 jedilni žlici kakava v prahu in 3 jedilne žlice javorjevega sirupa. Dobro premešate in začnete prelivati po storžih.
Namesto sladkorja v prahu lahko uporabite tudi kokosovo moko, ki pa jo po čokoladnih storžih potresite takoj po tem, ko jih prelijete s čokolado.
0 komentarji :
Objavite komentar