Čokoladna pita
Sladica
Poskusite...
Za 8 oseb potrebujete
Za testo:
250 g moke
65 g sladkorja v prahu
¼ žličke soli
150 g masla
1 veliko jajce
2 žlici sladke smetane
Za kremo:
500 ml sladke smetane
400 g naribane temne čokolade (70 % kakava)
1 žlica cointreauja (ali podobnega pomarančnega likerja)
Priprava
Moko zmešajte s sladkorjem in soljo. Dodajte na koščke narezano maslo in jajce, razžvrkljano skupaj s smetano. Vse skupaj zgnetite v gladko testo. Zavijte ga v prozorno folijo za živila in postavite v hladilnik za približno 30 minut.
Pečico segrejte na 200 stopinj. Testo razvaljajte med dvema kosoma prozorne folije (ali papirja za peko) približno 3 mm debelo. Namaščen pekač s snemljivim dnom (premera 28 cm) obložite s testom. Testo pokrijte s papirjem za peko in obložite s suhimi stročnicami. V pečici ga pecite 5 minut, nato znižajte temperaturo na 190 stopinj in pecite še od 5 do 10 minut do zlatorjave barve. Testo ohladite.
Smetano počasi zavrite. Dodajte čokolado in liker ter mešajte, da se čokolada raztopi. Nato mešanico stepite, da postane kremasta, in jo pustite približno 15 minut, da se ohladi. Kremo prelijte čez testo. Pito postavite v hladilnik za približno 2 uri, da se krema strdi.
Čas priprave: približno 3 ure
Vir: recept
0 komentarji :
Objavite komentar