Kremna torta z jagodami
Sladica
Preverite...
Za podlago:
100 g sesekljanih lešnikov
100 g piškotov za tiramisu (savoiardi)
70 g rahlo grenke kuverture
150 g mehkega masla
sol
Za mandljevo kremo:
5 listov želatine
80 g mandljevih lističev
250 ml mleka
2 jajci
2 rumenjaka
50 g sladkorja
2 žlici amareto sirupa
500 ml smetane
1 kg jagod
1 žlico sladkorja v prahu
Priprava
Sesekljane lešnike prepražite v suhi ponvi in jih ohladite. Piškote dobro zdrobite. Kuverturo sesekljajte in raztopite. Zmešajte jo z maslom, lešniki, piškotnimi drobtinami in ščepcem soli. Maso pritisnite ob dno modela za torto (premera 26 cm), obloženega s papirjem za peko in za 1 uro postavite v hladilnik.
Za kremo namočite želatino. Mandlje prepražite v suhi ponvi. 50 g mandljev in mleko zavrite, odstavite s štedilnika in pustite stati 30 minut. 180 do 220 ml mandljevega mleka precedite skozi cedilo in ga nalijte v kovinsko posodo. Dodajte jajci, rumenjaka, sladkor in sirup ter nad vročo vodno kopeljo stepajte 15 do 20 minut.
Želatino ožmite in jo raztopite v topli mandljevi kremi. Kremo postavite v hladilnik za 30 minut. Ko začne želatina delovati, vmešajte stepeno smetano in postavite v hladilnik še za 30 minut.
Pripravite jagode. Na lešnikovo podlago nanesite nekaj kreme in obložite z nekaj jagodami. Prekrijte s preostalo kremo in obložite s preostalimi jagodami. Torto postavite v hladilnik za 2 uri. Tortni obroč odstranite in torto okrasite z mandlji in sladkorjem v prahu.
Čas priprave približno 330 minut.
Na kos približno 390 kcal, beljakovine: 8 g, maščobe: 31 g, ogljikovi hidrati: 20 g.
Vir: recept
0 komentarji :
Objavite komentar