Kremna torta z jagodami

Kremna torta z jagodami 

Sladica

Preverite... 

Za podlago:

100 g sesekljanih lešnikov
100 g piškotov za tiramisu (savoiardi)
70 g rahlo grenke kuverture
150 g mehkega masla
sol
Za mandljevo kremo:

5 listov želatine
80 g mandljevih lističev
250 ml mleka
2 jajci
2 rumenjaka
50 g sladkorja
2 žlici amareto sirupa
500 ml smetane
1 kg jagod
1 žlico sladkorja v prahu
Priprava

Sesekljane lešnike prepražite v suhi ponvi in jih ohladite. Piškote dobro zdrobite. Kuverturo sesekljajte in raztopite. Zmešajte jo z maslom, lešniki, piškotnimi drobtinami in ščepcem soli. Maso pritisnite ob dno modela za torto (premera 26 cm), obloženega s papirjem za peko in za 1 uro postavite v hladilnik.

Za kremo namočite želatino. Mandlje prepražite v suhi ponvi. 50 g mandljev in mleko zavrite, odstavite s štedilnika in pustite stati 30 minut. 180 do 220 ml mandljevega mleka precedite skozi cedilo in ga nalijte v kovinsko posodo. Dodajte jajci, rumenjaka, sladkor in sirup ter nad vročo vodno kopeljo stepajte 15 do 20 minut. 

Želatino ožmite in jo raztopite v topli mandljevi kremi. Kremo postavite v hladilnik za 30 minut. Ko začne želatina delovati, vmešajte stepeno smetano in postavite v hladilnik še za 30 minut. 

Pripravite jagode. Na lešnikovo podlago nanesite nekaj kreme in obložite z nekaj jagodami. Prekrijte s preostalo kremo in obložite s preostalimi jagodami. Torto postavite v hladilnik za 2 uri. Tortni obroč odstranite in torto okrasite z mandlji in sladkorjem v prahu.

Čas priprave približno 330 minut.

Na kos približno 390 kcal, beljakovine: 8 g, maščobe: 31 g, ogljikovi hidrati: 20 g.



Vir: recept





Deli na Google+

O meni Alexy

Pozdravljeni, sem Aleksandra... Rada imam dobre ljudi, poletje, božič, živali, potovanja... Na svoj način me zanima veliko različnih stvari.. Zelo vesela bom, če se boste pridružili na strani.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarji :

Objavite komentar