Orehovi rogljički
Piškoti
Preverite...
Za 100 rogljičkov:
400g moke
250g masla
140g mletih orehov
100g sladkorja v prahu
1 zmlet vanilijev sladkor
*po potrebi žlica smetane
sladkor v prahu
2 zmleta vanilijeva sladkorja
Iz moke, masla, orehov in sladkorjev ugnetemo testo, ki mu po potrebi dodamo smetano in ga putimo popolnoma ohladiti v hladilniku. Lahko si že prej naredimo klobase, ki jih nato režemo v porcije.
Klobase narežemo v cekinčke iz katerih nato oblikujemo rogljičke, Cekinčkov ne režemo na pamet ampak iz prvega skušamo narediti rogljiček in tako vsem nadaljnjim določimo velikost. Pečemo na 180 stopinj 12 minut ali več pekačev na 165 stopinj z vključenim ventilatorjem. Ohlajene povaljamo v sladkorni moki z vanilijevim sladkorjem in jim po želji roglje pomočimo v temperirano čokoladno kuverturo.
Vir: internet
0 komentarji :
Objavite komentar