Pinca Primorska potica
Sladica
Preverite...
Sestavine:
1 kg bele moke
4 dag kvasa
3 jajca
2 rumenjaka
10 dag masla
20 dag sladkorja
1 dag vaniljevega sladkorja
8 dag rozin
1 dl mleka
0,5 dl žganja
sol
limonova lupina
Priprava:
Kvas in žlico sladkorja raztopimo v mlačnem mleku in pustimo na toplem, da kvas naraste.
V presejano moko damo kvasec, sladkor, vaniljev sladkor, 2 jajci in 2 rumenjaka, raztopljeno maslo, rozine, naribano limonovo lupino, žganje in toliko mleka, da ugnetemo gladko testo.
Tega še enkrat pregnetemo in oblikujemo hlebček. V pekaču, namazanem z maslom, naj hlebček na toplem vzhaja vsaj 20 minut. Z nožem trikrat zarežemo od središča hlebčka in pinco premažemo s stepenim jajcem. Približno 90 minut jo pečemo v pečici pri 180 °C. Pečeno pinco še toplo posipamo s sladkornim prahom.
Vir: internet
0 komentarji :
Objavite komentar