Žametne tortice

Žametne tortice

Tortice

Preverite


Sestavine:
2,5 skodelice moke, tip 500
2 zvrhani žlici nastrgane temne čokolade
1 čajna žlička soli
1,5 skodelice kristalnega sladkorja
1,5 skodelice olivnega olja
2 jajci
1 žlica vaniljeve arome 
1 skodelica kefirja
1 čajna žlička sode bikarbone 
2 žlici alkoholnega kisa
en šopek in pol svežega pehtrana
1 čajna žlička pecilnega praška
2 tubi rdeče barve v gelu (po 5 g), lahko tudi
barvo v prahu (2 žlici)
350 g kisle smetane
Priprava:
V posodo ubijemo jajci, dodamo kristalni sladkor in na najvišji hitrosti z električnim mešalnikom stepamo toliko časa (6 minut), da dobimo kremasto zmes. Jajčni zmesi dodamo vaniljevo aromo, nastrgano čokolado, sol, jedilno rdečo barvo, kefir, alkoholni kis in olivno olje. Z električnim mešalnikom na najvišji hitrosti dobro premešamo.

V PVC-posodo stresemo moko. Dodamo sodo bikarbono, pecilni prašek in grobo zrezan sveži pehtran, ki smo mu odstranili stebelca (nekaj vejic pustimo za dekoracijo). Sestavine premešamo. Mešanico iz moke postopoma vmešavamo v 'mokri del' biskvita.

V odprtine pekača za mafine položimo papirnate skodelice za peko. Skodelice do dveh tretjin napolnimo z biskvitno zmesjo. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 °C za 23 minut.

Pečene žametne tortice pustimo v pekaču, da se ohladijo. Pred serviranjem na vrh vsake tortice položimo eno čajno žličko kisle smetane in list pehtrana.




Vir:   internet 

Deli na Google+

O meni Alexy

Pozdravljeni, sem Aleksandra... Rada imam dobre ljudi, poletje, božič, živali, potovanja... Na svoj način me zanima veliko različnih stvari.. Zelo vesela bom, če se boste pridružili na strani.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarji :

Objavite komentar