Skutna torta
Sladica
Preverite
Sestavine (za premer pekača 22 cm):
Za mandljevo podlogo:
1 jedilna žlica mletega lanenega semena
1 1/2 skodelice celih mandljev
3 jedilne žlice kokosovega olja
2 jedilni žlici agavinega sirupa
Za skutino kremo “zlato mleko”:
450 g veganskega kremnega sira; sobne temperature
1 1/2 skodelice veganskega sladkorja v prahu
3/4 skodelice kokosovega mleka
1 čajna žlička kurkume v prahu + še malo za okras
1/2 čajne žličke ingverja v prahu
1/2 čajne žličke cimeta v prahu
ščepec črnega popra
praženi kokosovi lističi
Priprava:
1. Naredi mandljevo podlogo: Pečico predhodno segrej na
190°C. Okrogel pekač obloži s peki papirjem.
2. V srednje veliki posodi zmešaj 3 jedilne žlice vode in
laneno seme v prahu.
3. V multipraktiku miksaj mandlje toliko časa, da so
popolnoma zdrobljeni. Pretresi jih k namočenemu lanenemu semenu in vmešaj še
kokosovo olje in agavin sirup. Dobro zmešaj.
4. Zmes pritisni ob dno pekača in še malo ob stranice.
Postavi v pečico in peci toliko časa, da se testo obarva zlato rumeno, kar je
nekje 12 do 14 minut. Popolnoma ohladi.
5. Naredi skutino kremo “zlato mleko”: Obriši posodo
multipraktika. Stresi vanjo kremni sir, veganski sladkor v prahu, kokosovo
mleko, poper ter kurkumo, ingver in cimet v prahu. Miksaj do gladkega.
6. Kremo zlij po podlogi in postavi v hladilnik. Ohlaja naj
se 2 do 3 ure.
7. Preden postrežeš, potresi s kurkumo v prahu in kokosovimi
lističi.
Vir: facebook
0 komentarji :
Objavite komentar