Paradižnikova juha

 Paradižnikova juha

Juha

Preverite!

Sestavine:

  • 7-8 paradižnikov

  • 1/2 čebule

  • 3-4 skodelice jušne osnove

  • olivno olje

  • sol

  • bazilika

  • kruh

  • nariban sir

Priprava:

1. Paradižnike prerežite na pol in jih položite na namaščen pekač.
2. S pomočjo čopiča jih premažite z olivnim oljem, radodarno posolite in postavite v segreto pečico na 190°C za 15 minut oziroma dokler se ne zmehčajo.
3. Sesekljajte pol čebule in jo v večji ponvi na nekaj žlicah olivnega olja pražite, dokler ne postekleni.
4. Dodajte spečene paradižnike in malo pretlačite z mečkalcem krompirja, da se izločijo sokovi.
5. Vlijte jušno osnovo in juho zavrite.
6. Odstavite in zmiksajte s paličnim mešalnikom ali v blenderju.
7. Po želji lahko za zraven pripravite tudi popečen kruh s sirom: kruh narežite na rezine, ki jih položite na nameščeno ponev, potresete po vrhu nariban sir in prekrijete z drugo rezino kruha. Pecite na srednjem ognju nekaj minut in nato obrnite ter pecite še na drugi strani do zlato-rjave barve.
8. Juho postrezite v skodelici z nekaj listi bazilike in kruhom s sirom.





Vir: facebook

Deli na Google+

O meni Alexy

Pozdravljeni, sem Aleksandra... Rada imam dobre ljudi, poletje, božič, živali, potovanja... Na svoj način me zanima veliko različnih stvari.. Zelo vesela bom, če se boste pridružili na strani.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarji :

Objavite komentar