Paradižnikova juha
Juha
Preverite!
Sestavine:
7-8 paradižnikov
1/2 čebule
3-4 skodelice jušne osnove
olivno olje
sol
bazilika
kruh
nariban sir
Priprava:
1. Paradižnike
prerežite na pol in jih položite na namaščen pekač.
2. S
pomočjo čopiča jih premažite z olivnim oljem, radodarno posolite
in postavite v segreto pečico na 190°C za 15 minut oziroma dokler
se ne zmehčajo.
3. Sesekljajte
pol čebule in jo v večji ponvi na nekaj žlicah olivnega olja
pražite, dokler ne postekleni.
4. Dodajte
spečene paradižnike in malo pretlačite z mečkalcem krompirja, da
se izločijo sokovi.
5. Vlijte
jušno osnovo in juho zavrite.
6. Odstavite
in zmiksajte s paličnim mešalnikom ali v blenderju.
7. Po
želji lahko za zraven pripravite tudi popečen kruh s sirom: kruh
narežite na rezine, ki jih položite na nameščeno ponev, potresete
po vrhu nariban sir in prekrijete z drugo rezino kruha. Pecite na
srednjem ognju nekaj minut in nato obrnite ter pecite še na drugi
strani do zlato-rjave barve.
8. Juho
postrezite v skodelici z nekaj listi bazilike in kruhom s sirom.
0 komentarji :
Objavite komentar