Pita brez testa
Sladica
Preverite
Sestavine (za 6 porcij):
6 velikih jabolk; olupljenih, navpično prepolovljenih in z
odstranjenimi peškami
12 jedilnih žlic masla; stopljenega
1/3 skodelice (kokosovega) sladkorja, plus dodatno za posip
2 jedilni žlici cimeta v prahu
2/3 skodelice ovsenih kosmičev
vanilijev sladoled za serviranje
karamelni preliv
Nizkohidratni recept: Jabolčna pita brez testa
PREHRANA & RECEPTIRECEPTI
30 MAR, 2019KOMENTARJI: 0 Nizkohidratni recept: Jabolčna
pita brez testa📷Delish
Kdo pravi, da moraš za jabolčno pito narediti tudi pitino
testo? Če si na nizkohidratni dieti ali pa bi rada na hitro pripravila sladico
za posladek po kosilu, potem je jabolčna pita brez testa popolna izbira.
Jabolčna pita brez testa
Sestavine (za 6 porcij):
6 velikih jabolk; olupljenih, navpično prepolovljenih in z
odstranjenimi peškami
12 jedilnih žlic masla; stopljenega
1/3 skodelice (kokosovega) sladkorja, plus dodatno za posip
2 jedilni žlici cimeta v prahu
2/3 skodelice ovsenih kosmičev
vanilijev sladoled za serviranje
karamelni preliv (domači recept za karamelo brez kalorij
najdeš tukaj)
Priprava:
1. Pečico predhodno segrej na 175°C, pekač pa obloži s peki
papirjem.
2. Vsako polovico jabolka s ploskim delom položi na pekač in
z ostrim nožem zareži tanke rezine skoraj do dna (da polovica jabolka ne
razpade). Zarezane polovice jabolk preloži na pekač
3. S čopičem nežno premaži površino jabolk s stopljenim
maslom in potresi s sladkorjem.
4. Jabolka peci v pečici toliko časa, da postanejo mehka in
karamelizirana, kar je okoli 23 do 25 minut. Vzemi iz pečice.
5. V manjši posodi zmešaj preostalo maslo, sladkor, cimet in
ovsene kosmiče. Ko se jabolka dovolj ohladijo, da jih lahko primeš, zmes dodaj
med jabolčne reže.
6. Postavi nazaj v pečico in peci še dodatnih 10 minut.
7. Na vsako jabolko dodaj kepico sladoleda in nato prelij s
karamelnim prelivom.
Vir: facebook
0 komentarji :
Objavite komentar