Pita brez testa

Pita brez testa

Sladica

Preverite


Sestavine (za 6 porcij):

6 velikih jabolk; olupljenih, navpično prepolovljenih in z odstranjenimi peškami
12 jedilnih žlic masla; stopljenega
1/3 skodelice (kokosovega) sladkorja, plus dodatno za posip
2 jedilni žlici cimeta v prahu
2/3 skodelice ovsenih kosmičev
vanilijev sladoled za serviranje
karamelni preliv
Nizkohidratni recept: Jabolčna pita brez testa
PREHRANA & RECEPTIRECEPTI
30 MAR, 2019KOMENTARJI: 0 Nizkohidratni recept: Jabolčna pita brez testa📷Delish


Kdo pravi, da moraš za jabolčno pito narediti tudi pitino testo? Če si na nizkohidratni dieti ali pa bi rada na hitro pripravila sladico za posladek po kosilu, potem je jabolčna pita brez testa popolna izbira.

Jabolčna pita brez testa

Sestavine (za 6 porcij):

6 velikih jabolk; olupljenih, navpično prepolovljenih in z odstranjenimi peškami
12 jedilnih žlic masla; stopljenega
1/3 skodelice (kokosovega) sladkorja, plus dodatno za posip
2 jedilni žlici cimeta v prahu
2/3 skodelice ovsenih kosmičev
vanilijev sladoled za serviranje
karamelni preliv (domači recept za karamelo brez kalorij najdeš tukaj)



Priprava:

1. Pečico predhodno segrej na 175°C, pekač pa obloži s peki papirjem.
2. Vsako polovico jabolka s ploskim delom položi na pekač in z ostrim nožem zareži tanke rezine skoraj do dna (da polovica jabolka ne razpade). Zarezane polovice jabolk preloži na pekač
3. S čopičem nežno premaži površino jabolk s stopljenim maslom in potresi s sladkorjem.
4. Jabolka peci v pečici toliko časa, da postanejo mehka in karamelizirana, kar je okoli 23 do 25 minut. Vzemi iz pečice.
5. V manjši posodi zmešaj preostalo maslo, sladkor, cimet in ovsene kosmiče. Ko se jabolka dovolj ohladijo, da jih lahko primeš, zmes dodaj med jabolčne reže.
6. Postavi nazaj v pečico in peci še dodatnih 10 minut.
7. Na vsako jabolko dodaj kepico sladoleda in nato prelij s karamelnim prelivom.



Vir: facebook

Deli na Google+

O meni Alexy

Pozdravljeni, sem Aleksandra... Rada imam dobre ljudi, poletje, božič, živali, potovanja... Na svoj način me zanima veliko različnih stvari.. Zelo vesela bom, če se boste pridružili na strani.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarji :

Objavite komentar