Čokoladne rolice

Čokoladne rolice

Sladica

Preverite!




Sestavine:

  • čokolada

Postopek:

1. Čokolado nasekljajte na manjše koščke in stresite v skledo.
2. Čokolado lahko stopite v mikrovalovni pečici, da jo segrevate najprej 1 minuto nato pa v 10-sekundnih intervalih, ali pa na vodni kopeli: v posodo dajte vodo in jo na štedilniku zavrite, skledo pa položite na posodo. Konstantno mešajte.
3. Ko je čokolada 75% stopljena, da je v njej še nekaj manjših koščkov, prenehajte s segrevanjem. Zaradi nekaj koščkov bo temperirana čokolada le še bolj čvrsta.
4. Nato s spatulo zajemite manjšo količino čokolade in jo razmažite po očiščenem pultu – ne pretanko in ne predebelo.
5. Počakajte, da površina čokolade postane matirana, kar pomeni, da je ravno prav ohlajena in strjena. Takrat začnite od začetka potiskati kovinsko spatulo in če ste upoštevali vse napotke, bi se morala čokolada lepo zrolati. Seveda pa tudi vaja dela mojstra, tako da nikar obupati, tudi če vam petkrat ne uspe.

Dobra stvar? Če vam povsem spodleti, čokolado preprosto še enkrat stopite in ponovite vajo.







Vir: facebook


Deli na Google+

O meni Alexy

Pozdravljeni, sem Aleksandra... Rada imam dobre ljudi, poletje, božič, živali, potovanja... Na svoj način me zanima veliko različnih stvari.. Zelo vesela bom, če se boste pridružili na strani.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarji :

Objavite komentar