Čokoladne rolice
Sladica
Preverite!
Sestavine:
čokolada
Postopek:
1. Čokolado
nasekljajte na manjše koščke in stresite v skledo.
2. Čokolado
lahko stopite v mikrovalovni pečici, da jo segrevate najprej 1
minuto nato pa v 10-sekundnih intervalih, ali pa na vodni kopeli: v
posodo dajte vodo in jo na štedilniku zavrite, skledo pa položite
na posodo. Konstantno mešajte.
3. Ko
je čokolada 75% stopljena, da je v njej še nekaj manjših koščkov,
prenehajte s segrevanjem. Zaradi nekaj koščkov bo temperirana
čokolada le še bolj čvrsta.
4. Nato
s spatulo zajemite manjšo količino čokolade in jo razmažite po
očiščenem pultu – ne pretanko in ne predebelo.
5. Počakajte,
da površina čokolade postane matirana, kar pomeni, da je ravno prav
ohlajena in strjena. Takrat začnite od začetka potiskati kovinsko
spatulo in če ste upoštevali vse napotke, bi se morala čokolada
lepo zrolati. Seveda pa tudi vaja dela mojstra, tako da nikar
obupati, tudi če vam petkrat ne uspe.
Dobra stvar? Če vam povsem spodleti, čokolado preprosto še enkrat stopite in ponovite vajo.
0 komentarji :
Objavite komentar