Tiramisu sladoledne lučke
Lučke
Preverite
Sestavine (za 8 večjih ali 12 manjših lučk):
2 skodelici (500 g) mascarponeja ali kokosove smetane
1/2 skodelice (120 ml) polnomastnega kokosovega mleka ali
sladke smetane
1/2 skodelice (120 ml) črne kave ali brezkofeinske kave;
ohlajene
1/2 skodelice (80 g) eritritola ali stevije
15-20 kapljic tekoče stevije
2-4 jedilne žlice temnega ruma
Za preliv:
1/3 skodelice (73 g) kokosovega olja; stopljenega
1/3 skodelice (28 g) presnega kakava v prahu
1/4 skodelice (40 g) eritritola
neobvezno: stevija po okusu
Priprava:
1. V večji skledi s paličnim mešalnikom zmešaj mascarpone,
kokosovo mleko in eritritol. Nato vmešaj še ohlajeno kavo.
2. Kremi dodaj rum in stevijo. Ponovno zmešaj s paličnim
mešalnikom.
3. Modelčke za sladoledne lučke napolni s kremo, vstavi
lesene palčke (če palčke niso dodane modelčkom).
4. Postavi v zamrzovalnik za 3-4 ure.
5. Pripravi čokoladni preliv: v posodici zmešaj kakav in
eritritol, nato pa jima dodaj stopljeno kokosovo olje. Dobro premešaj in ohladi
na sobno temperaturo. Preliv prelij v ožjo in višjo posodico, da boš sladoledne
lučke lažje pomakala v preliv.
6. Vzemi sladoledne lučke iz modelčkov in jih pomoči v
čokolado še preden se začnejo tajati.
7. Uživaj takoj ali pa postavi nazaj v zamrzovalnik.
Vir: facebook
0 komentarji :
Objavite komentar