Tiramisu sladoledne lučke

Tiramisu sladoledne lučke

Lučke

Preverite


Sestavine (za 8 večjih ali 12 manjših lučk):

2 skodelici (500 g) mascarponeja ali kokosove smetane
1/2 skodelice (120 ml) polnomastnega kokosovega mleka ali sladke smetane
1/2 skodelice (120 ml) črne kave ali brezkofeinske kave; ohlajene
1/2 skodelice (80 g) eritritola ali stevije
15-20 kapljic tekoče stevije
2-4 jedilne žlice temnega ruma

Za preliv:

1/3 skodelice (73 g) kokosovega olja; stopljenega
1/3 skodelice (28 g) presnega kakava v prahu
1/4 skodelice (40 g) eritritola
neobvezno: stevija po okusu


Priprava:



1. V večji skledi s paličnim mešalnikom zmešaj mascarpone, kokosovo mleko in eritritol. Nato vmešaj še ohlajeno kavo.

2. Kremi dodaj rum in stevijo. Ponovno zmešaj s paličnim mešalnikom.

3. Modelčke za sladoledne lučke napolni s kremo, vstavi lesene palčke (če palčke niso dodane modelčkom).

4. Postavi v zamrzovalnik za 3-4 ure.

5. Pripravi čokoladni preliv: v posodici zmešaj kakav in eritritol, nato pa jima dodaj stopljeno kokosovo olje. Dobro premešaj in ohladi na sobno temperaturo. Preliv prelij v ožjo in višjo posodico, da boš sladoledne lučke lažje pomakala v preliv.

6. Vzemi sladoledne lučke iz modelčkov in jih pomoči v čokolado še preden se začnejo tajati.

7. Uživaj takoj ali pa postavi nazaj v zamrzovalnik.




Vir: facebook

Deli na Google+

O meni Alexy

Pozdravljeni, sem Aleksandra... Rada imam dobre ljudi, poletje, božič, živali, potovanja... Na svoj način me zanima veliko različnih stvari.. Zelo vesela bom, če se boste pridružili na strani.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarji :

Objavite komentar