Čokoladni rjavčki
Čokolada
Preverite
Sestavine:
2 srednje velika sladka krompirja (300 g); neolupljena
1 skodelica (120) g mandljeve moke (= zmleti mandlji)
125 g temne čokolade; sesekljane (ali presnega kakava)
Priprava:
1. Sladek krompir dobro operi, mu odreži oba konca in
prešpikaj z vilico. Peci 40 minut na 220°C.
2. Vzemi iz pečice in počakaj, da se krompirja nekoliko
ohladita. Prereži na pol in izdolbi sredico ter jo zmešaj z mandlji in
čokolado.
3. Zmes pritisni ob dno obloženega pekača velikosti 20 x 20
cm in postavi v hladilnik za eno uro.
4. Razreži na kocke in uživaj v zdravih čokoladnih rjavčkih.
Shranjuj v hladilniku, kjer bodo zdržali do 5 dni.
Vir: facebook
0 komentarji :
Objavite komentar