Rezine z vanilijevo kremo
Rezine
Preverite!
Sestavine:
2 lista listnatega testa
1 skodelica nesladkanega mandljevega mleka
4 jedilne žlice koruznega škroba
1 skodelica polnomastnega kokosovega mleka v konzervi
1/2 skodelice riževega sirupa
2 1/2 čajne žličke vanilijevega ekstrakta ali po okusu
majhen ščepec kurkume v prahu – za barvo, neobvezno
sladkor v prahu, neobvezno
Priprava:
1. Za testo: Speci testo po navodilih na embalaži.
2. Počakaj, da se popolnoma ohladita, nato pa ju razreži na
20 x 20 cm velike kvadrate.
3. Za kremo: V večji lonec zlij mandljevo mleko in dodaj
koruzni škrob ter stepaj do gladkega. Dodaj še ostale sestavine (razen
sladkorja v prahu) in lonec postavi na srednje močen ogenj.
4. Redno mešaj s silikonsko spatulo. Krema se bo najprej
začela tvoriti na dnu posode, zato je obvezno postrgaj in vmešaj, da imaš
konstantno gladko zmes. Ko se začne tekočina gostiti, znižaj temperaturo.
Konstantno mešaj, dokler ne nastane gosta krema, podobna pudingu – to traja
približno 8 do 10 minut.
5. Kremo prelij preko listnatega testa in drugi list
listnatega testa položi na vrh. Pusti ohlajati 10 minut, nato pa postavi pecivo
za vsaj 4 ure v hladilnik.
6. Po želji pred serviranjem posuj po vrhu rezine sladkor v
prahu.
Vir: facebook
0 komentarji :
Objavite komentar