Souffle palačinke

Souffle palačinke

Sladica

Preverite!



Sestavine:

3 jajčni beljaki
2 jajčna rumenjaka
1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
30 g moke
15 g mleka
10 g olja
50 g sladkorja

Priprava:



1. Loči jajčne beljake od rumenjakov.
2. V posodi z metlico zmešaj rumenjaka, vanilijev ekstrakt, mleko in olje.
3. Skozi cedilo nežno presej moko v tekočo zmes. Dobro in hitro premešaj z metlico, da se ne naredijo grudice.
4. V drugi posodi z ročnim mešalnikom iz jajčnih beljakov stepi sneg. Postopoma dodajaj po 1/3 sladkorja in vsakič dobro premešaj.
5. Malo beljakove meringe dodaj rumenjakovi zmesi in na hitrosti zmešaj z metlico. Nato postopoma dodajaj še preostalo meringo in nežno mešaj z lopatico, da ostane v masi zrak.
6. Štedilnik nastavi na najmanjši ogenj, ponev pa namasti z maščobo (odvečno obriši s papirnato brisačko).
7. Temperatura ponve mora biti med 130°C in 140°C.
8. Z zajemalko za sladoled zajemi maso in jo lepo položi na ponev. Nato na vsak kupček položi še eno “kepico”.
9. Po ponvi pokapaj 1 jedilno žlico vode in peci pokrito 4-5 minut.
10. Z lopatico previdno obrni palačinke in pazi, da se ne poškodujejo.
11. Po ponvi ponovno pokapaj 1 jedilno žlico vode in peci pokrito 5 minut.
12. Postrezi s sladkorjem v prahu in malo masla.



Vir: facebook

Deli na Google+

O meni Alexy

Pozdravljeni, sem Aleksandra... Rada imam dobre ljudi, poletje, božič, živali, potovanja... Na svoj način me zanima veliko različnih stvari.. Zelo vesela bom, če se boste pridružili na strani.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarji :

Objavite komentar