Souffle palačinke
Sladica
Preverite!
Sestavine:
3 jajčni beljaki
2 jajčna rumenjaka
1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
30 g moke
15 g mleka
10 g olja
50 g sladkorja
Priprava:
1. Loči jajčne beljake od rumenjakov.
2. V posodi z metlico zmešaj rumenjaka, vanilijev ekstrakt,
mleko in olje.
3. Skozi cedilo nežno presej moko v tekočo zmes. Dobro in
hitro premešaj z metlico, da se ne naredijo grudice.
4. V drugi posodi z ročnim mešalnikom iz jajčnih beljakov
stepi sneg. Postopoma dodajaj po 1/3 sladkorja in vsakič dobro premešaj.
5. Malo beljakove meringe dodaj rumenjakovi zmesi in na
hitrosti zmešaj z metlico. Nato postopoma dodajaj še preostalo meringo in nežno
mešaj z lopatico, da ostane v masi zrak.
6. Štedilnik nastavi na najmanjši ogenj, ponev pa namasti z
maščobo (odvečno obriši s papirnato brisačko).
7. Temperatura ponve mora biti med 130°C in 140°C.
8. Z zajemalko za sladoled zajemi maso in jo lepo položi na
ponev. Nato na vsak kupček položi še eno “kepico”.
9. Po ponvi pokapaj 1 jedilno žlico vode in peci pokrito 4-5
minut.
10. Z lopatico previdno obrni palačinke in pazi, da se ne
poškodujejo.
11. Po ponvi ponovno pokapaj 1 jedilno žlico vode in peci
pokrito 5 minut.
12. Postrezi s sladkorjem v prahu in malo masla.
Vir: facebook
0 komentarji :
Objavite komentar