Limonino pecivo
Pecivo
Preverite!
Sestavine:
Podloga:
1 1/2 skodelice mandljeve moke
1/4 skodelice kokosove moke
1/4 skodelice javorjevega sirupa
1/3 skodelice kokosovega olja
1 čajna žlička vanilije
1/4 čajne žličke soli
Krema:
3 jajca + 1 jajčni rumenjak
3/4 skodelice sveže iztisnjenega limoninega soka (približno
4 velike limone)
1/2 skodelice javorjevega sirupa
1 čajna žlička limonine lupinice
1 jedilna žlica kokosove moke, presejane
Priprava:
1. Pečico segrej na 175°C in s peki papirjem obloži pekač
velikosti 20 x 20 cm ali pa ga dobro namasti z oljem.
2. V skledi zmešaj vse sestavine za podlogo, dokler se ne
združijo.
3. Pritisni ob dno pekača in peci 15 minut.
4. Medtem, ko se peče podloga, zmešaj vse sestavine za
kremo, s tem da dodaš presejano kokosovo moko čisto na koncu. Mešaj z metlico,
dokler ni več grudic.
5. Takoj, ko je podloga pečena, jo vzemi iz pečice in prelij
preko kremo.
6. Znižaj temperaturo na 160°C in peci 20-22 minut oziroma
dokler ni krema strjena (lahko je še malo podobna želeju).
7. Pusti ohlajati na sobni temperaturi 30 minut, nato pa
prestavi v hladilnik za vsaj 3 ure.
8. Po želji potresi s sladkorjem v prahu.
Vir: facebook
0 komentarji :
Objavite komentar