Jogurtova torta
Torta
Preverite!
Sestavine:
1 skodelica grškega jogurta
2 jajci
2 jedilni žlici beljakovinskega praška
neobvezno: sladilo po želji (kokosov sladkor, agavin/javorjev sirup, eritritol,…)
neobvezno: dodatki (limonina lupinica, vanilijev ekstrakt,…)
Priprava:
1. V
posodi z metlico na roke stepite skupaj jajci z grškim jogurtom, da
postane zmes gladka in brez grudic.
2. Nato
dodajte beljakovinski prašek in nadaljujte z mešanjem, dokler zmes
ne postane brez grudic.
3. Testo
vlijte v s peki papirjem obložen okrogel manjši pekač ali namaščen
ramekin.
4. Postavite
v segreto pečico na 175°C in pecite približno 35-40 minut.
5. Pred
uživanjem počakajte, da se ohladi.
6. Tortico
lahko preliteje s stopljeno čokolado, medom, marmelado,…
0 komentarji :
Objavite komentar