Sadni burger

 Sadni burger

Burger

Preverite

Sestavine:

 

4 velike nektarine ali breskve narezane na kolobarje

12 listov bazilike

340 g sveže mocarele, narezane na 8 debelih okroglih rezin

1 skodelica panko krušnih drobtin

1/4 skodelice moke

1/3 skodelice naribanega parmezana

2 stepeni jajci

1/2 čajne žličke soli

1/2 čajne žličke popra

1/4 čajne žličke kajenskega popra

Za balzamično glazuro:

 

1/2 skodelice balzamičnega kisa

1 čajna žlička rjavega sladkorja (neobvezno)

Priprava:

 

1. V majhno ponev dodaj kis in rjavi sladkor, če ga uporabljaš in zavri. Znižaj ogenj in pri zmernem vretju kuhaj 10 do 15 minut, dokler se tekočina ne zmanjša za polovico in nastane podobna sirupna. Odstavi in prelij v posodo ali kozarec, nato pa pusti, da se ohladi in zgosti.

2. V večji skledi zmešaj panko drobtine, moko, parmezan, sol, poper in kajenski poper ter temeljito premešajte. V manjši posodi rahlo stepi jajca. Vzemi rezino sveže mocarele in jo spaniraj: premaži s stepenim jajcem, nato pa jo pomoči v mešanico krušnih drobtin in pritisni na obeh straneh, da se prilepijo na mocarelo. Ponovi s preostalimi rezinami.

3. Na močnem ognju segrej veliko ponev. Dodaj 1 čajno žličko oljčnega olja in kolute nektarin od 1 do nekaj minut peci na obeh straneh, dokler se le malo ne segrejejo, so pa še vedno nekoliko čvrste. Nektarine lahko tudi popečeš na žaru. Pečene hrani na toplem.

4. Eno čajno žličko olivnega olja zlij v ponev in ko je vroče, popeci panirano mocarelo, previdno obrni enkrat ali dvakrat, dokler se drobtine ne obarvajo zlato, sir pa se ne začne topiti, vendar še vedno ohrani obliko – približno 1 minuto na vsaki strani. Odcedi na papirnatih brisačkah.

5. Na krožnik položi eno nektarino, prekrij z 1 rezino ocvrte mocarele in nato listom bazilike. Ponovno položi nektarino, mocarelo, list bazilike in zaključi z nektarino. Okrasi z baziliko in sveže naribanim poprom. Prelij z balzamično glazuro.





Vir: instagram 



Deli na Google+

O meni Alexy

Pozdravljeni, sem Aleksandra... Rada imam dobre ljudi, poletje, božič, živali, potovanja... Na svoj način me zanima veliko različnih stvari.. Zelo vesela bom, če se boste pridružili na strani.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarji :

Objavite komentar