Puhaste palačinke
Palačinka
Preverite!
Sestavine:
4 jajca
2 žlici sladkorja
(lahko kokosovega ali eritritola)
1 skodelica
polnomastnega mleka
1 skodelica
večnamenske moke (lahko tudi pirine)
1/2 čajne žličke
čistega vanilijevega ekstrakta
ščepec mletega
cimeta
ščepec soli
6 jedilnih žlic
nesoljenega masla
sladkor v prahu, za
serviranje (kako narediš bolj zdravega, izveš tukaj)
džem, za serviranje
Priprava:
1. Pečico segrej na
225°C.
2. V večji skledi
stepemo jajca s sladkorjem, mlekom, moko, vanilijevim ekstraktom, cimetom in
soljo v homogeno zmes.
3. V veliki ponvi,
primerni za peko v pečici, na srednje močnem ognju segrej maslo. Ko se maslo
stopi, ga enakomerno razmaži po ponvi.
4. Testo vlijemo v
ponev in ponev takoj postavimo v pečico. Pečemo, dokler palačinka ne vzhaja in
se na robovih ne obarva v zlato-rjavo, 20 do 25 minut.
5. Postrezi takoj,
okrasi z veliko sladkorja v prahu in marmelade.
0 komentarji :
Objavite komentar