Krompirjeve mini pizze
Pizze
Preverite!
- mladi (majhen) krompir
paradižnikova omaka za pico
nariban sir
dodatki po želji
Priprava:
1. V
vrelem in slanem kropu vode kuhaj cele in neolupljene krompirje do
mehkega (da jih enostavno prebodeš z vilico).
2. Vodo
odcedi in počakaj, da se krompir nekoliko ohladi – da ga lahko
držiš z roko.
3. Na
površini krompirja z nožem zareži križ. Prekrij z majhnim kosom
peki papirja in splošči z dnom kozarca. Postopek ponovi z vsemi
krompirji.
4. Sploščen
krompir preloži na s peki papirjem obložen pekač. Posprejaj ga z
oljem v spreju in postavi segreto pečico za 25 minut. (Ker
@foodie_jessica nič ne omeni temperature pečice, predvidevamo, da
je običajnih 180°C.)
5. Vzemi
iz pečice in vsak sploščen krompir premaži s paradižnikovo omako
in potresi s sirom ter po želji dodaj dodatke.
6. Postavi
nazaj v pečico za toliko časa, da se začne sir zlato-rjavo
zapekati. Vzemi iz pečice in uživaj.
0 komentarji :
Objavite komentar