Pečena hruška
Jesenski recept
Preverite!
Sestavine:
4 zrele hruške
100 g gorgonzole (ali drugega modrega sira)
2 žlici medu
1 žlica masla
1/4 skodelice oreščkov po izbiri (orehi, lešniki, mandlji), grobo nasekljanih
ščepec cimeta (po želji)
Postopek:
1. Pečico
predhodno segrej na 180°C.
2. Hruške
operi, prereži na pol in odstrani peščišče. Nato izreži malo
mesa iz sredine, da narediš majhno vdolbinico za nadev.
3. V
mikrovalovni pečici ali na štedilniku stopi maslo in med. Mešaj,
dokler se med popolnoma ne raztopi.
4. Vsako
hruško premaži z medenim maslom in jih položi na pekač z
vdolbinico obrnjeno navzgor.
5.
V vsako vdolbino v hruški položi majhen košček
gorgonzole.
6. Hruške
peci v predhodno ogreti pečici približno 15-20 minut oziroma dokler
se sir ne stopi, hruške pa se morajo zmehčati.
7. Medtem
ko se hruške pečejo, lahko na ponvi brez masti prepražiš grobo
nasekljane oreščke, da postanejo hrustljavi in aromatični. Po
želji dodaj ščepec cimeta.
8. Ko
so hruške pečene, jih potresi s prepraženimi oreščki.
9. Postrezi
še toplo kot sladico ali prigrizek.
0 komentarji :
Objavite komentar