Pečena hruška

Pečena hruška

Jesenski recept

Preverite!


Sestavine:

  • 4 zrele hruške

  • 100 g gorgonzole (ali drugega modrega sira)

  • 2 žlici medu

  • 1 žlica masla

  • 1/4 skodelice oreščkov po izbiri (orehi, lešniki, mandlji), grobo nasekljanih

  • ščepec cimeta (po želji)

Postopek:

1. Pečico predhodno segrej na 180°C.
2. Hruške operi, prereži na pol in odstrani peščišče. Nato izreži malo mesa iz sredine, da narediš majhno vdolbinico za nadev.
3. V mikrovalovni pečici ali na štedilniku stopi maslo in med. Mešaj, dokler se med popolnoma ne raztopi.
4. Vsako hruško premaži z medenim maslom in jih položi na pekač z vdolbinico obrnjeno navzgor.
5. V vsako vdolbino v hruški položi majhen košček gorgonzole.
6. Hruške peci v predhodno ogreti pečici približno 15-20 minut oziroma dokler se sir ne stopi, hruške pa se morajo zmehčati.
7. Medtem ko se hruške pečejo, lahko na ponvi brez masti prepražiš grobo nasekljane oreščke, da postanejo hrustljavi in aromatični. Po želji dodaj ščepec cimeta.
8. Ko so hruške pečene, jih potresi s prepraženimi oreščki.
9. Postrezi še toplo kot sladico ali prigrizek.





Vir: facebook

Deli na Google+

O meni Alexy

Pozdravljeni, sem Aleksandra... Rada imam dobre ljudi, poletje, božič, živali, potovanja... Na svoj način me zanima veliko različnih stvari.. Zelo vesela bom, če se boste pridružili na strani.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarji :

Objavite komentar