Torta iz riža in čokolade

 Torta

Riž in čokolada

Preverite!


Sestavine:

  • 1/2 skodelice stopljene čokolade (izmerite, preden jo stopite)
  • 1 skodelica kuhanega belega riža
  • 1/2 skodelice vroče vode

Priprava:

1. Stopljeno čokolado, riž in vodo dajte v blender ali multipraktik in zmiksajte do gladke kremne teksture. Odvisno od zmogljivosti vašega mešalnika, boste morda morali med miksanjem nekajkrat ustaviti in postrgati po straneh ter nadaljevati z miksanjem, da dobite pravo konsistenco. Če je zmes še vedno pregosta, po potrebi dodajte še malo tople vode, dokler ne dobite gladke teksture.
2. Poskusite in po potrebi dodajte malo naravnega sladila za več sladkobe: kokosov sladkor, agavin sirup, stevia,… in ponovno zmiksajte.
3.Zmes pretresite v posodico ali s peki papirjem obložen manjši okrogel pekač in postavite v hladilnik za 1 uro oziroma dokler se ne strdi.
4. Po želji potresite po vrhu kakav v prahu in uživajte!

 



Vir: facebook

Deli na Google+

O meni Alexy

Pozdravljeni, sem Aleksandra... Rada imam dobre ljudi, poletje, božič, živali, potovanja... Na svoj način me zanima veliko različnih stvari.. Zelo vesela bom, če se boste pridružili na strani.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarji :

Objavite komentar