Torta
Riž in čokolada
Preverite!
Sestavine:
- 1 1/2 skodelice
stopljene čokolade (izmerite, preden jo stopite)
- 1
skodelica kuhanega belega riža
- 1/2 skodelice
vroče vode
Priprava:
1. Stopljeno čokolado, riž in vodo
dajte v blender ali multipraktik in zmiksajte do gladke kremne teksture.
Odvisno od zmogljivosti vašega mešalnika, boste morda morali med miksanjem
nekajkrat ustaviti in postrgati po straneh ter nadaljevati z miksanjem, da
dobite pravo konsistenco. Če je zmes še vedno pregosta, po potrebi dodajte še
malo tople vode, dokler ne dobite gladke teksture.
2. Poskusite in po potrebi dodajte
malo naravnega sladila za več sladkobe: kokosov sladkor, agavin sirup, stevia,…
in ponovno zmiksajte.
3.Zmes pretresite v posodico ali s peki
papirjem obložen manjši okrogel pekač in postavite v hladilnik za 1 uro oziroma
dokler se ne strdi.
4. Po želji potresite po vrhu kakav v
prahu in uživajte!
0 komentarji :
Objavite komentar