Velikonočna jajca
Velika noč
Preverite
Sestavine:
1 paket klasičnih Oreo piškotov
225 g kremnega sira, zmehčanega
225 g (približno 2 skodelici) temnega čokoladnega čipsa ali temne čokolade, stopljene
115 g bele čokolade, stopljene
Priprava:
1. Piškote Oreo stresi v multipraktik in jih miksaj, dokler niso popolnoma zdrobljeni. Dodaj kremni sir in miksaj, dokler ni zmes dobro premešana in gladka. Vmes mikser večkrat ustavi in postrgaj stene multipraktika.
Stresi Oreo piškote v multipraktik.
Opcija: Če nimaš multipraktika, stresi Oreo piškote v polivinil vrečko in jih s kuhinjskim valarjem čim bolj zdrobi, nato pa ročno vmešaj kremni sir.
2. Vzemi čajno žličko in zajemaj maso, z roko pa jo nato oblikuj v jajčasto obliko. Polagaj jih na peki papir, nato pa postavi v hladilnik (ali zamrzovalnik), da se malo strdijo.
3. Ko so jajčka ohlajena in strjena, previdno stopi čokolado v mikrovalovi pečici ali nad vodno kopeljo. (Če je čokolada pregosta, dodaj kakšno čajno žličko rastlinske masti ali kokosovega olja.)
4. Jajčka pomakaj v čokolado, da so lepo enakomerno prekrita in jih nato polagaj na peki papir. Postavi v zamrzovalnik, da se čokolada strdi.
Oreo jajčka prekrij s čokolado in postavi v hladilnik.
Opcija: Po nestrjeni čokoladi lahko posuješ tudi zdrobljene mandlje, orehe, lešnike, mrvice, karkoli ti srce poželi.
5. Nato stopi belo čokolado in jo po čokoladnih jajčki pokapaj z vilico ali pa uporabi cevno vrečko in pokaži svojo kreativnost.
6. Postrezi takoj ali pa v neprodušni posodi hrani v hladilniku do enega tedna.
Vir: internet
0 komentarji :
Objavite komentar