Kolač

Kolač

Sladica

Preverite

Sestavine:
Osnova:

1/2 skodelice mandljev
1/4 skodelice lešnikov
1/4 skodelice indijskih oreščkov
1/2 skodelice ovsenih kosmičev
5 datljev, izkoščičenih
1 čajna žlička cimeta
2 jedilni žlici vode (oziroma po občutku)
1 jedilna žlica kakavovih zrn
Nadev:

3/4 skodelice indijskih oreščkov
1/4 skodelice makadamije
2 1/2 jedilne žlice javorjevega sirupa
1/2 skodelice kokosove smetane (kokosovo mleko je tudi ok)
1 čajno žličko vanilijevega ekstrakta
3 jedilne žlice kokosovega olja, stopljenega
1 zvrhano čajno žličko kakava v prahu
1 čajna žlička tahinija
1/2 čajne žličke javorjevega sirupa
curek tople vode



Priprava:

1. Namasti tortni pekač s premerom 15 centimetrov, nato pa ga obloži s peki papirjem.
2. Vse sestavine za osnovo (razen kakavovih zrn) stresi v multipraktik in miksaj na visoki hitrosti toliko časa, da se masa začne sprijemati skupaj.
3. Približno polovico mase pritisni ob dno pekača in postavi v zamrzovalnik.
4. V drugo polovico mase vmešaj kakavova zrna in postavi na stran.
5. V blender stresi sestavine za nadev. Blendaj približno 1 minuto oziroma dokler ni zmes zelo gladka in kremasta.
6. Prelij po osnovi v tortnem pekaču. Nekaj koščkov mase za osnovo popolnoma potopi v nadev, nekaj pa je prihrani za kroglice, s katerimi boš torto čisto na koncu okrasila.
7. Za marmornat izgled torte zmešaj 1/2 skodelice kakava in 1/2 skodelice stopljenega kokosovega olja ter dodajaj vodo po občutku, da nastane kremasta, tekoča zmes. Z žlico jo naloži po vrhu torte, nato pa z zobotrebcem delaj vijuge, da ustvariš unikaten vzorec.
8. Postavi v zamrzovalnik za vsaj štiri ure.
9. Pred serviranjem iz mase za osnovo naredi kroglice in po eno ali dve položi



Vir: facebook 





Deli na Google+

O meni Alexy

Pozdravljeni, sem Aleksandra... Rada imam dobre ljudi, poletje, božič, živali, potovanja... Na svoj način me zanima veliko različnih stvari.. Zelo vesela bom, če se boste pridružili na strani.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarji :

Objavite komentar