Čokoladna krema iz sladkega krompirja

Čokoladna krema iz sladkega krompirja

Sladica

Preverite

Sestavine:

pločevinka (425 g) pireja iz sladkega krompirja (ali ga 300 g narediš sama)
1 2/3 skodelice polsladke ali grenke čokolade (55-60% čokolada je najboljša za kreme in prelive)


Priprava:

1. Odmeri 300 g pireja iz sladkega krompirja in drobno sesekljaj čokolado.
2. Krompirjev pire stresi v večjo ponev in ga na srednjem ognju med konstantnim mešanjem zavri.
3. Ponev odstavi in vmešaj nasekljano čokolado.
4. Vse skupaj pretresi v posodo in s paličnim mešalnik temeljito zmiksaj v gladko konsistenco.
5. Počakaj, da se čokoladna krema ohladi na sobno temperaturo, nato pa z njo premaži torto ali pa jo preloži v kozarčke in okrasi s stepeno smetano.
6. In nenazadnje – zelo pomemben korak – poliži žlico (in posodo). Čokoladne kreme pa res ne bomo metali stran!



Vir: facebook 




Deli na Google+

O meni Alexy

Pozdravljeni, sem Aleksandra... Rada imam dobre ljudi, poletje, božič, živali, potovanja... Na svoj način me zanima veliko različnih stvari.. Zelo vesela bom, če se boste pridružili na strani.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarji :

Objavite komentar