Čokoladna krema iz sladkega krompirja
Sladica
Preverite
Sestavine:
pločevinka (425 g) pireja iz sladkega krompirja (ali ga 300 g narediš sama)
1 2/3 skodelice polsladke ali grenke čokolade (55-60% čokolada je najboljša za kreme in prelive)
Priprava:
1. Odmeri 300 g pireja iz sladkega krompirja in drobno sesekljaj čokolado.
2. Krompirjev pire stresi v večjo ponev in ga na srednjem ognju med konstantnim mešanjem zavri.
3. Ponev odstavi in vmešaj nasekljano čokolado.
4. Vse skupaj pretresi v posodo in s paličnim mešalnik temeljito zmiksaj v gladko konsistenco.
5. Počakaj, da se čokoladna krema ohladi na sobno temperaturo, nato pa z njo premaži torto ali pa jo preloži v kozarčke in okrasi s stepeno smetano.
6. In nenazadnje – zelo pomemben korak – poliži žlico (in posodo). Čokoladne kreme pa res ne bomo metali stran!
Vir: facebook
0 komentarji :
Objavite komentar