Veganska snickers ploščica
Snickers
Čokolada
Sestavine:
Za osnovo:
1 skodelica arašidovega masla (kako enostavno ga narediš sama, izveš tukaj)
1/2 skodelice beljakovinskega praška z okusom vanilije
3/4 skodelice posušenega, nastrganega kokosa
5 velikih datljev, izkoščičenih
1 čajna žlička javorjevega sirupa
1 čajna žlička kokosovega olja, stopljenega
Za karamelno plast:
7 velikih datljev, izkoščičenih
1/4 skodelice arašidovega masla
3 jedilne žlice mandljevega mleka
1/4 čajne žličke soli
Za posip:
1 skodelica neslanih arašidov
Za čokoladni preliv:
1 skodelica čokoladnih kapljic
1 čajna žlička kokosovega olja
Priprava:
1. Vse sestavine za osnovo stresi v multipraktik in zmiksaj do gladke konsistence. S peki papirjem obloži pekač velikosti 22 x 22 cm in stresi nanj osnovo ter jo z rokami enakomerno razporedi po dnu. Postavi v zamrzovalnik za 5 minut.
2. Ta čas naredi karamelno plast.Vse sestavine za karamelno plast stresi v multipraktik in zmiksaj do gladke konsistence. Prelij čez osnovo in po vrhu potresi neslane arašide. Postavi v zamrzovalnik za nadaljnih 5 minut.
3. V manjši kozici na zmernem ognju med konstantnim mešanjem stopi čokolado, ki si ji dodala kokosovo olje. Čokoladni preliv prelij po vrhu arašidov in postavi v zamrzovalnik za 30 minut.
4. Sladico razreži na 18 Snickers ploščic, ki jih lahko hraniš v zamrzovalniku do enega tedna.!
Vir: instagram
0 komentarji :
Objavite komentar