Kokosova panna cotta z mandarino
Sladica
Preverite
Sestavine:
8 večjih mandarin
2 čajni žlički želatine v prahu (ali 3/4 čajne žličke agar
agarja)
1 pločevinko polnomastnega kokosovega mleka
1/4 čajne žličke soli
1/3 skodelice + 2 jedilni žlici sladkorja (navadnega ali
kokosovega)
1 strok vanilije, prerezan na pol
Priprava:
1. 7 mandarin prereži na pol in jih ožemi. Sok prelij v ponev
in po vrhu enakomerno potresi želatino (ali agar agar). Kuhaj na zmernem ognju
5-10 minut.
2. V drugi ponvi zmešaj kokosovo mleko, sol, 1/3 skodelice
sladkorja in polovičko stroka vanilije ter kuhaj na zmernem ognju približno 5
minut. Vmes občasno premešaj.
3. Odstrani z ognja in vzemi ven pol stroka vanilije.
Postopoma vmešaj gelasto mandarinino zmes v kremo. Zmes prelij v merilno
posodico z izlivom.
4. Tekočino razporedi v 6 kozarcev in jih nato postavi v
hladilnik za vsaj 2 uri oziroma čez noč.
5. Preden postrežeš panna cotto, preostalo mandarino
razkosaj, koščke pa olupi – mandarinin sok obvezno shrani.
6. V manjši ponvi zavri olupljene koščke mandarine,
mandarinin sok, 2 jedilni žlici sladkorja ter preostalo polovico vanilijevega
stroka. Nato ogenj zmanjšaj in med konstantnim mešanjem kuhaj še toliko časa,
da se sladkor popolnoma stopi, tekočina pa nekoliko zgosti – približno 2
minuti.
7. Panna cotto postrezi tako, da vsako okrasiš s koščkom ali
dvema mandarine in eno ali dvema jedilnima žlicama sirupa.
Vir: instagram
0 komentarji :
Objavite komentar