Kokosova panna cotta z mandarino

Kokosova panna cotta z mandarino 

Sladica

Preverite

Sestavine:

8 večjih mandarin
2 čajni žlički želatine v prahu (ali 3/4 čajne žličke agar agarja)
1 pločevinko polnomastnega kokosovega mleka
1/4 čajne žličke soli
1/3 skodelice + 2 jedilni žlici sladkorja (navadnega ali kokosovega)
1 strok vanilije, prerezan na pol


Priprava:

1. 7 mandarin prereži na pol in jih ožemi. Sok prelij v ponev in po vrhu enakomerno potresi želatino (ali agar agar). Kuhaj na zmernem ognju 5-10 minut.
2. V drugi ponvi zmešaj kokosovo mleko, sol, 1/3 skodelice sladkorja in polovičko stroka vanilije ter kuhaj na zmernem ognju približno 5 minut. Vmes občasno premešaj.
3. Odstrani z ognja in vzemi ven pol stroka vanilije. Postopoma vmešaj gelasto mandarinino zmes v kremo. Zmes prelij v merilno posodico z izlivom.
4. Tekočino razporedi v 6 kozarcev in jih nato postavi v hladilnik za vsaj 2 uri oziroma čez noč.
5. Preden postrežeš panna cotto, preostalo mandarino razkosaj, koščke pa olupi – mandarinin sok obvezno shrani.
6. V manjši ponvi zavri olupljene koščke mandarine, mandarinin sok, 2 jedilni žlici sladkorja ter preostalo polovico vanilijevega stroka. Nato ogenj zmanjšaj in med konstantnim mešanjem kuhaj še toliko časa, da se sladkor popolnoma stopi, tekočina pa nekoliko zgosti – približno 2 minuti.
7. Panna cotto postrezi tako, da vsako okrasiš s koščkom ali dvema mandarine in eno ali dvema jedilnima žlicama sirupa.



Vir: instagram 


Deli na Google+

O meni Alexy

Pozdravljeni, sem Aleksandra... Rada imam dobre ljudi, poletje, božič, živali, potovanja... Na svoj način me zanima veliko različnih stvari.. Zelo vesela bom, če se boste pridružili na strani.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarji :

Objavite komentar