Cimetovi kvadratki
Sladica
Preverite
Sestavine:
Kardamom podlaga:
1 skodelica indijskih oreščkov
7 datljev
1/4 čajne žličke vanilije v prahu
1 čajna žlička kokosovega olja
1/2 čajne žličke kardamoma
ščep soli
Cimetovo polnilo:
1 skodelica datljev (približno 15-17 datljev)
1 jedilna žlica cimeta
2 jedilni žlici kokosovega olja
ščep soli
1/4 čajne žličke vanilijevega ekstrakta
Kremasta kokosova glazura:
1/4 skodelice kokosove kreme ali kokosovega masla*
1 čajna žlička agavinega sirupa (neobvezno)
*Če nimaš kokosove kreme lahko zmešaš malo kokosovega olja,
agave in kokosove moke (približno 1 merica olja na 3 merice moke).
Priprava:
1. V multipraktiku zmiksaj vse sestavine. Dodaj datlje in
miksaj še toliko časa, da nastane lepljiva konsistenca.
2. Pekač velikosti 10 x 15 cm obloži s peki papirjem. Zmes
razporedi po pekaču in jo pritisni ob dno.
3. V visoko zmogljivem blenderju zmiksaj vse sestavine za
cimetovo polnilo, da nastane gladka krema.
4. Zmes enakomerno razporedi po vrhu podlage. Postavi v
zamrzovalnik za 15-20 minut.
5. Razreži na 6 do 9 kvadratov.
6. Kokosovo kremo segrej na 42°C in jo prelij po vrhu
kvadratkov. Pekač postavi za nekaj minut v zamrzovalnik, da se glazura nekoliko
strdi ali pa se kar takoj posladkaj (mi smo za slednje!).
Vir: facebook
0 komentarji :
Objavite komentar