Cimetovi kvadratki

Cimetovi kvadratki 

Sladica

Preverite


Sestavine:
Kardamom podlaga:

1 skodelica indijskih oreščkov
7 datljev
1/4 čajne žličke vanilije v prahu
1 čajna žlička kokosovega olja
1/2 čajne žličke kardamoma
ščep soli
Cimetovo polnilo:

1 skodelica datljev (približno 15-17 datljev)
1 jedilna žlica cimeta
2 jedilni žlici kokosovega olja
ščep soli
1/4 čajne žličke vanilijevega ekstrakta
Kremasta kokosova glazura:

1/4 skodelice kokosove kreme ali kokosovega masla*
1 čajna žlička agavinega sirupa (neobvezno)
*Če nimaš kokosove kreme lahko zmešaš malo kokosovega olja, agave in kokosove moke (približno 1 merica olja na 3 merice moke).

Priprava:

1. V multipraktiku zmiksaj vse sestavine. Dodaj datlje in miksaj še toliko časa, da nastane lepljiva konsistenca.
2. Pekač velikosti 10 x 15 cm obloži s peki papirjem. Zmes razporedi po pekaču in jo pritisni ob dno.
3. V visoko zmogljivem blenderju zmiksaj vse sestavine za cimetovo polnilo, da nastane gladka krema.
4. Zmes enakomerno razporedi po vrhu podlage. Postavi v zamrzovalnik za 15-20 minut.
5. Razreži na 6 do 9 kvadratov.
6. Kokosovo kremo segrej na 42°C in jo prelij po vrhu kvadratkov. Pekač postavi za nekaj minut v zamrzovalnik, da se glazura nekoliko strdi ali pa se kar takoj posladkaj (mi smo za slednje!).




Vir: facebook

Deli na Google+

O meni Alexy

Pozdravljeni, sem Aleksandra... Rada imam dobre ljudi, poletje, božič, živali, potovanja... Na svoj način me zanima veliko različnih stvari.. Zelo vesela bom, če se boste pridružili na strani.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarji :

Objavite komentar