Jabolčna pita
Pita
Preverite
Sestavine:
Za podlogo:
200 g makadamije ali indijskih oreščkov
150 g orehov
50 g datljev
velik ščep soli
Za zmes:
150 g suhih jabolkov, grobo sesekljanih
480 ml jabolčnega soka
375 g jabolk (približno 3 ali 4)
1 jedilna žlica limoninega soka
8 datljev, namočenih
1/2 čajne žličke cimeta v prahu
velik ščep muškatnega oreščka
1 čajna žlička ekstrakta vanilije
1 jedilna žlica javorjevega sirupa
majhen ščepec soli
Za posip:
90 g orehov, drobno sesekljanih
4 velike datlje, drobno sesekljane
1/2 čajne žličke ekstrakta vanilije
velik ščep cimeta v prahu
Priprava:
1. Suha jabolka namakaj 1 uro v jabolčnem soku.
2. Za podlogo v multipraktiku miksaj vse sestavine toliko
časa, da se začnejo lepiti skupaj.
3. Nežno pritisni zmes ob dno pekača za pito ali krožnik
premera 23 cm. Postavi v hladilnik za 1 uro, da se nekoliko strdi.
4. Odcedi namočena jabolka, ki bi morala biti zdaj sočna in
nabrekla. Izkoščiči in razreži na rezine sveža jabolka z lupino vred ter jih
prelij z limoninim sokom.
5. Polovico svežih rezin jabolk zmiksaj v blenderju skupaj z
datlji, cimetom, muškatnim oreščkom, vanilijevim ekstraktom, javorjevim sirupom
in soljo. Dobro zmiksaj. Dolij malo jabolčnega soka od suhih jabolk, če je zmes
pregosta. Ročno vmešaj preostale rezine jabolk in zmes razporedi po podlogi.
6. Za posip zmešaj v posodi orehe, datlje in vanilijo ter
enakomerno razporedi po jabolčni zmesi. Na koncu posuj še malo cimeta.
7. Pokrij in postavi v hladilnik za eno uro, pred
serviranjem pa za pol ure postavi na sobno temperaturo.
Vir: facebook
0 komentarji :
Objavite komentar