Ovseno krhko pecivo z jagodnim prelivom
Pecivo
Preverite
Sestavine:
1 1/4 skodelice jagodne marmelade (kako narediš zdravo
marmelado, izveš tukaj)
1 skodelica oluščenih sončničnih semen
3 skodelice ovsenih kosmičev
1/4 čajne žličke + 1/8 čajne žličke soli
1/2 skodelice kokosovega olja
1/4 skodelice javorjevega sirupa
3 jedilne žlice sirupa iz rjavega riža
1 jedilna žlica masla iz sončničnih semen
Priprava:
1. Po želji lahko sončnična semena najprej prepražiš. Pečico
segrej na 160°C. Semena razporedi po pekaču in peci 9 do 12 minut oziroma
dokler se nekateri deli semen ne obarvajo zlato-rumeno. Vzemi iz pečice in
postavi na stran.
2. Temperaturo pečice povišaj na 180°C. Pekač velikosti 22 x
22 cm (ali 20 x 20 cm za nekoliko višje pecivo) obloži s peki papirjem.
3. V multipraktik stresi ovsene kosmiče, sončnična semena in
sol ter zmiksaj v moko.
4. V majhni posodi na nizki temperaturo stopi kokosovo olje.
Odstavi z ognja in vmešaj javorjev sirup, rižev sirup in maslo iz sončničnih
semen. Mokro zmes prelij preko ovsene moke v multipraktiku in miksaj toliko
časa, da se sestavine združijo – približno 10 do 15 sekund. Testo mora biti
precej težko in mastno. Če se ti zdi presuho, mu postopoma dodajaj po eno čajno
žličko vode in ponovno zmiksaj.
5. 1 1/4 skodelice ovsenega testa postavi na stran za posip.
Ostalo testo preloži na pekač obložen s peki papirjem. S pomočjo prstov ga razporedi
po dnu pekača in pritisni ob dno. Če se prijema na prste, si le-te nekoliko
zmoči z vodo. Na koncu površino testa 9x prešpikaj z vilico.
6. Postavi v pečico in peci 10 minut. Nato vzemi iz pečice
in pusti ohlajati 5 minut. Preko testa prelij jagodno marmelado, preko nje pa
enakomerno potresi razdrobljeno ovseno zmes (1 1/4 skodelice).
7. Postavi nazaj v pečico in peci 14 do 18 minut, dokler
posip ne postane trd na otip – ne bo spremenil barve. Vzemi iz pečice in pusti
ohlajati 45 do 60 minut, nato pa postavi v zamrzovalnik za 30 minut, da se
pecivo popolnoma ohladi. Vzemi iz pekača in razreži na kocke ali ploščice.
Pecivo lahko shranjuješ v neprodušno zaprti posodi v hladilniku več dni ali v
zamrzovalniku 4 do 5 tednov.
Vir: facebook
0 komentarji :
Objavite komentar