Ovseno krhko pecivo z jagodnim prelivom

Ovseno krhko pecivo z jagodnim prelivom 

Pecivo

Preverite


Sestavine:

1 1/4 skodelice jagodne marmelade (kako narediš zdravo marmelado, izveš tukaj)
1 skodelica oluščenih sončničnih semen
3 skodelice ovsenih kosmičev
1/4 čajne žličke + 1/8 čajne žličke soli
1/2 skodelice kokosovega olja
1/4 skodelice javorjevega sirupa
3 jedilne žlice sirupa iz rjavega riža
1 jedilna žlica masla iz sončničnih semen

Priprava:

1. Po želji lahko sončnična semena najprej prepražiš. Pečico segrej na 160°C. Semena razporedi po pekaču in peci 9 do 12 minut oziroma dokler se nekateri deli semen ne obarvajo zlato-rumeno. Vzemi iz pečice in postavi na stran.
2. Temperaturo pečice povišaj na 180°C. Pekač velikosti 22 x 22 cm (ali 20 x 20 cm za nekoliko višje pecivo) obloži s peki papirjem.
3. V multipraktik stresi ovsene kosmiče, sončnična semena in sol ter zmiksaj v moko.
4. V majhni posodi na nizki temperaturo stopi kokosovo olje. Odstavi z ognja in vmešaj javorjev sirup, rižev sirup in maslo iz sončničnih semen. Mokro zmes prelij preko ovsene moke v multipraktiku in miksaj toliko časa, da se sestavine združijo – približno 10 do 15 sekund. Testo mora biti precej težko in mastno. Če se ti zdi presuho, mu postopoma dodajaj po eno čajno žličko vode in ponovno zmiksaj.
5. 1 1/4 skodelice ovsenega testa postavi na stran za posip. Ostalo testo preloži na pekač obložen s peki papirjem. S pomočjo prstov ga razporedi po dnu pekača in pritisni ob dno. Če se prijema na prste, si le-te nekoliko zmoči z vodo. Na koncu površino testa 9x prešpikaj z vilico.
6. Postavi v pečico in peci 10 minut. Nato vzemi iz pečice in pusti ohlajati 5 minut. Preko testa prelij jagodno marmelado, preko nje pa enakomerno potresi razdrobljeno ovseno zmes (1 1/4 skodelice).
7. Postavi nazaj v pečico in peci 14 do 18 minut, dokler posip ne postane trd na otip – ne bo spremenil barve. Vzemi iz pečice in pusti ohlajati 45 do 60 minut, nato pa postavi v zamrzovalnik za 30 minut, da se pecivo popolnoma ohladi. Vzemi iz pekača in razreži na kocke ali ploščice. Pecivo lahko shranjuješ v neprodušno zaprti posodi v hladilniku več dni ali v zamrzovalniku 4 do 5 tednov.



Vir: facebook

Deli na Google+

O meni Alexy

Pozdravljeni, sem Aleksandra... Rada imam dobre ljudi, poletje, božič, živali, potovanja... Na svoj način me zanima veliko različnih stvari.. Zelo vesela bom, če se boste pridružili na strani.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarji :

Objavite komentar