Čokoladno karamelna pita
Pita
Preverite
Sestavine:
Za podlogo:
1 skodelica makadamija oreščkov; namočenih v vodi vsaj 2 uri
12 medjool datljev; izkoščičenih
1/2 čajne žličke soli
Za karamelno plast:
1 1/2 skodelice makadamija oreščkov; namočenih v vodi vsaj 2
uri (vsaj 4 ure pa za gladko karamelo)
1/2 skodelice kokosovega olja
3/4 skodelice javorjevega sirupa
1 čajna žlička ekstrakta vanilije
Čokoladna plast:
1/3 skodelice kokosovega olja
3 jedilne žlice javorjevega sirupa
1/3 skodelice presnega kakava v prahu
1 skodelice kokosove smetane
2 čajni žlički ekstrakta vanilije
Priprava:
1. Za podlogo: V blender ali multipraktik stresi odcejene
makadamija oreščke, datlje in sol ter miksaj toliko časa, da se oreščki
zdrobijo, masa pa postane lepljiva.
2. Maso stresi v okrogel pekač premera 20 cm, enakomerno
razporedi in pritisni ob dno.
3. Dobro speri blender/multipraktik.
4. Za karamelno plast: V manjši posodici na nizki
temperaturi stopi kokosovo olje, dodaj javorjev sirup in premešaj z metlico.
5. Vse sestavine daj v blender in na visoki hitrosti miksaj
toliko časa, da nastane gladka krema.
6. Maso prelij preko podloge, površino zgladi s spatulo in
postavi v zamrzovalnik za 6 minut.
7. Za čokoladno plast: V manjši posodici na nizki
temperaturi stopi kokosovo olje. Odstavi z ognja in s pomočjo metlice vmešaj
javorjev sirup.
8. Dodaj kakav v prahu in dobro premešaj.
9. Dodaj kokosovo smetano in ekstrakt vanilije ter ponovno
dobro premešaj.
10. Maso prelij preko karamelne plasti in postavi v
zamrzovalnik za najmanj 2 uri.
11. Pito hrani v zamrzovalniku, ven pa jo vzemi 30 minut
pred serviranjem.
Vir: facebook
0 komentarji :
Objavite komentar