Čokoladno karamelna pita

Čokoladno karamelna pita

Pita

Preverite


Sestavine:
Za podlogo:

1 skodelica makadamija oreščkov; namočenih v vodi vsaj 2 uri
12 medjool datljev; izkoščičenih
1/2 čajne žličke soli

Za karamelno plast:

1 1/2 skodelice makadamija oreščkov; namočenih v vodi vsaj 2 uri (vsaj 4 ure pa za gladko karamelo)
1/2 skodelice kokosovega olja
3/4 skodelice javorjevega sirupa
1 čajna žlička ekstrakta vanilije

Čokoladna plast:



1/3 skodelice kokosovega olja
3 jedilne žlice javorjevega sirupa
1/3 skodelice presnega kakava v prahu
1 skodelice kokosove smetane
2 čajni žlički ekstrakta vanilije


Priprava:

1. Za podlogo: V blender ali multipraktik stresi odcejene makadamija oreščke, datlje in sol ter miksaj toliko časa, da se oreščki zdrobijo, masa pa postane lepljiva.
2. Maso stresi v okrogel pekač premera 20 cm, enakomerno razporedi in pritisni ob dno.
3. Dobro speri blender/multipraktik.
4. Za karamelno plast: V manjši posodici na nizki temperaturi stopi kokosovo olje, dodaj javorjev sirup in premešaj z metlico.
5. Vse sestavine daj v blender in na visoki hitrosti miksaj toliko časa, da nastane gladka krema.
6. Maso prelij preko podloge, površino zgladi s spatulo in postavi v zamrzovalnik za 6 minut.
7. Za čokoladno plast: V manjši posodici na nizki temperaturi stopi kokosovo olje. Odstavi z ognja in s pomočjo metlice vmešaj javorjev sirup.
8. Dodaj kakav v prahu in dobro premešaj.
9. Dodaj kokosovo smetano in ekstrakt vanilije ter ponovno dobro premešaj.
10. Maso prelij preko karamelne plasti in postavi v zamrzovalnik za najmanj 2 uri.
11. Pito hrani v zamrzovalniku, ven pa jo vzemi 30 minut pred serviranjem.



Vir: facebook

Deli na Google+

O meni Alexy

Pozdravljeni, sem Aleksandra... Rada imam dobre ljudi, poletje, božič, živali, potovanja... Na svoj način me zanima veliko različnih stvari.. Zelo vesela bom, če se boste pridružili na strani.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarji :

Objavite komentar