Božični piškoti

Božični piškoti

Piškoti

Bliža se božič!

Preverjen domači recept!

Sestavine:


2 skodelici sladkorja v prahu
1/2 skodelice jajčnih beljakov
2 jedilni žlici limoninega soka
2 1/4 skodelice mletih mandljev (mandljeve moke)
1/4 skodelice limoninih in pomarančnih olupkov
1/2 limone, naribane
1 jedilna žlica cimeta v prahu
1/4 čajne žličke mletih klinčkov

Priprava:


1. Z multipraktikom zmiksaj limonine in pomarančne olupke v pasto. Postavi na stran.
2. Nato z ročnim mešalnikom stepi sladkor v prahu in beljake z limoninim sokom v gladko meringo. Vzemi 1/3 meringe in jo prihrani za pozneje, da jo boš razmazala bo razvaljanem testu.
3. K preostalima 2/3 meringe dodaj vse ostale sestavine in mešaj toliko časa, da nastane testu podobna struktura.
4. Nato še z rokami pregneti testo in ga med dvema listoma peki papirja na pladnju razvaljaj na slab centimeter debelo.
5. Odstrani zgornji list peki papirja. Preko enakomerno razmaži 1/3 meringe. Naj bo čim bolj gladka površina.
6. Pladenj postavi v hladilnik za najmnj 1 uro.
7. Vzemi iz hladilnika in začni izrezovati želene oblike. Modelčke za izrezovanje je bolje prej pomočiti v vodo, saj se tako izrezano testo lažje odstrani iz modela.
8. Peci na 160°C 12 do 15 minut. Najbolje je nastaviti pečico tako, da peče le od spodaj, da ostane meringa lepe bele barve. Piškoti so pečeni, ko lahko nežno dvigneš robove piškota od papirja, sredica pa je še vedno nekoliko mehka in lepljiva.
9. Preden jih odstraniš s peki papirja, počakaj 30 minut, da se nekoliko ohladijo.




Vir: facebook

Deli na Google+

O meni Alexy

Pozdravljeni, sem Aleksandra... Rada imam dobre ljudi, poletje, božič, živali, potovanja... Na svoj način me zanima veliko različnih stvari.. Zelo vesela bom, če se boste pridružili na strani.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarji :

Objavite komentar