Božični piškoti
Piškoti
Bliža se božič!
Preverjen domači recept!
Sestavine:
2 skodelici sladkorja v prahu
1/2 skodelice jajčnih beljakov
2 jedilni žlici limoninega soka
2 1/4 skodelice mletih mandljev (mandljeve moke)
1/4 skodelice limoninih in pomarančnih olupkov
1/2 limone, naribane
1 jedilna žlica cimeta v prahu
1/4 čajne žličke mletih klinčkov
Priprava:
1. Z multipraktikom zmiksaj limonine in pomarančne olupke v
pasto. Postavi na stran.
2. Nato z ročnim mešalnikom stepi sladkor v prahu in beljake
z limoninim sokom v gladko meringo. Vzemi 1/3 meringe in jo prihrani za
pozneje, da jo boš razmazala bo razvaljanem testu.
3. K preostalima 2/3 meringe dodaj vse ostale sestavine in
mešaj toliko časa, da nastane testu podobna struktura.
4. Nato še z rokami pregneti testo in ga med dvema listoma
peki papirja na pladnju razvaljaj na slab centimeter debelo.
5. Odstrani zgornji list peki papirja. Preko enakomerno
razmaži 1/3 meringe. Naj bo čim bolj gladka površina.
6. Pladenj postavi v hladilnik za najmnj 1 uro.
7. Vzemi iz hladilnika in začni izrezovati želene oblike.
Modelčke za izrezovanje je bolje prej pomočiti v vodo, saj se tako izrezano
testo lažje odstrani iz modela.
8. Peci na 160°C 12 do 15 minut. Najbolje je nastaviti
pečico tako, da peče le od spodaj, da ostane meringa lepe bele barve. Piškoti
so pečeni, ko lahko nežno dvigneš robove piškota od papirja, sredica pa je še
vedno nekoliko mehka in lepljiva.
9. Preden jih odstraniš s peki papirja, počakaj 30 minut, da
se nekoliko ohladijo.
Vir: facebook
0 komentarji :
Objavite komentar