Vroča čokolada

Vroča čokolada

Poskusi

Preverite

Sestavine

1 skodelica kokosovega mleka (iz pločevinke)

1 1/2 skodelica nesladkanega mandljevega mleka

1/2 čajne žličke vanilijevega ekstrakta

2 jedilni žlici javorjevega sirupa

2 jedilni žlici nesladkanega kakava v prahu

ščepec soli

 

Priprava:

 

1. Vse sestavine daj v manjšo posodo in postavi na zmeren ogenj. Intenzivno mešaj, da se vse sestavine premešajo in da se znebiš kakršnihkoli grudic kakava. NE dovoli, da vroča čokolada zavre, saj s tem tvegaš, da boš zažgala mandljevo mleko, ki lahko spremeni okus. Preprosto tekočino segrevaj v posodi, dokler se na začne kaditi iz nje – približno 3-5 minut.

2. Ko je vroča čokolada vroča, jo odstavi z ognja in prelij v 2 skodelici. Na vrh dodaj kokosovo stepeno smetano ali rastlinsko stepeno smetano ali (veganske) marshmallow penice. Tudi nastrgana čokolada ali kakavu v prahu sta super. Uživaj!




Vir: facebook


Deli na Google+

O meni Alexy

Pozdravljeni, sem Aleksandra... Rada imam dobre ljudi, poletje, božič, živali, potovanja... Na svoj način me zanima veliko različnih stvari.. Zelo vesela bom, če se boste pridružili na strani.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarji :

Objavite komentar