Mandljevi piškoti

Mandljevi piškoti 

Piškoti 

Preverite!



. Sestavine (za približno 16 piškotov):

 

 

 

2 1/2 skodelice mandljeve moke

3/4 skodelice pretlačenih zrelih banan (približno 2 srednje veliki banani)

2 jedilni žlici stopljenega kokosovega olja

2 žlici javorjevega sirupa ali agavinega sirupa

priporočeno, a neobvezno: 1/2 čajne žličke cimeta, 1 čajna žlička ekstrakta vanilije, 1/3 skodelice nasekljanih orehov

Za karamelni preliv iz indijskih oreščkov:

 

2 jedili žlici masla iz indijskih oreščkov

1 jedilna žlica javorjevega sirupa

Priprava:

 

1. Pečico segrej na 180 °C. Velik pekač obloži s peki papirjem. Papir rahlo namasti s kokosovim oljem, da se piškoti ne bodo prilepli. Postavi na stran.

2. Olupi in na krožniku pretlači banane, dokler ne nastane pire brez grudic. Odmerjeno količino banan stresi v večjo posodo za mešanje.

3. V posodi za mešanje zmešaj pretlačene banane, stopljeno kokosovo olje in javorjev sirup.

4. Vmešaj mandljevo moko in po želji cimet, vanilijo ali sesekljane orehe.

5. Najprej mešaj s kuhalnico, ko pa postane pretežko, pa začni testo gnesti z rokami. Testo mora biti mokro, mehko, kompaktno in lepljivo.

6. Roke si umij in posuši ter malo namasti s kokosovim oljem. Med dlanmi naredi kroglico iz ene jedilne žlice testa.

7. Vsako kroglico piškotnega testa položi na pekač, prekrit s peki papirjem, tako da med vsako kroglico ostane 3 cm prostora.

8. Z malo naoljenimi prsti nekoliko potlači kroglice, da dobijo obliko piškota. V pečici ne bodo nič narastli.

9. Peci 15–20 minut oziroma toliko časa, da se na vrhu obarvajo zlato-rjavo. Vzemi iz pečice in počakaj, da se popolnoma ohladijo, preden jih vzameš s peki papirja.

10. Za karamelni preliv iz indijskih oreščkov: V majhni posodi zmešaj javorjev sirup in maslo iz indijskih oreščkov (ali tahini ali arašidovo maslo). Če je zmes pregosta, jo za 20 sekund segrej v mikrovalovni pečici ali na nizkem ognju v ponvi z dnom proti prijemanju, da postane tekoča, homogena zmes.

11. Na vsak piškotek dodajte 1 čajno žličko karamelnega preliva in po vrhu potresi popečene sesekljane orehe.




Vir: facebook


Deli na Google+

O meni Alexy

Pozdravljeni, sem Aleksandra... Rada imam dobre ljudi, poletje, božič, živali, potovanja... Na svoj način me zanima veliko različnih stvari.. Zelo vesela bom, če se boste pridružili na strani.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarji :

Objavite komentar