Veganska jagodna skutina torta

 Jagodna skutina torta

Sladica

Preverite

1 skodelica orehov

1/2 skodelice medjool datljev

Za kremo:

 

1 1/2 skodelice surovih indijskih oreščkov

1/2 skodelice kokosove smetane (vrhnja plast v pločevinki ohlajenega polnomastnega kokosovega mleka)

1/2 skodelice javorjevega sirupa; sobne temperature

2 jedilni žlici kokosovega mleka; sobne temperature

1/4 skodelice kokosovega olja stopljeno

2 čajni žlički vanilijevega ekstrakta

1/4 čajne žličke soli

Za jagodni preliv:

 

1/4 skodelice svežih ali vloženih jagod

Priprava:

 

1. Za podlogo: V multipraktiku miksaj sestavini za podlogo, dokler se ne sprimeta skupaj.

2. Pekač velikosti 20 x 20 cm obloži s peki papirjem. Podlogo razporedi in pritisni ob dno pekača.

3. Za kremo: Indijske oreščke namakaj v vreli vodi 1 uro, da se zmehčajo. Nato jih odcedi.

4. V multipraktiku zmiksaj indijske oreščke, da nastane zrnata zmes.

5. Na štedilniku segrej javorjev sirup in kokosovo olje na sobno temperaturo. Nato med mešanjem počasi vmešaj topel javorjev sirup in stopljeno kokosovo olje v indijske oreščke. Miksaj, dokler mešanica ne postane popolnoma gladka.

6. Oba kokosova mleka segrej na sobno temperaturo (če sta bila v hladilniku). Nato ju vmešaj v mešanico z indijskimi oreščki.

7. V nadev dodaj vanilijo in sol ter nadaljuj z mešanjem, dokler ni zmes 100% gladka. Nadev prelij po podlogi.

8. Za preliv: V blendreju ali multipraktiku zmiksaj jagode, da nastane tekočina.

9. Če želiš na vrhu ustvariti vijuge, naredi 4 vdoravne črte, nato pa z zobotrebcem poteguj navpične črte od zgoraj do dol in obratno. Na ta način boš ustvarila retro vzorec.

10. Skutino torto postavi v zamrzovalnik, da se strdi (3 do 5 ur). Brez skrbi, še vedno bo ostala dovolj mehka za uživanje.




Vir: facebook



Deli na Google+

O meni Alexy

Pozdravljeni, sem Aleksandra... Rada imam dobre ljudi, poletje, božič, živali, potovanja... Na svoj način me zanima veliko različnih stvari.. Zelo vesela bom, če se boste pridružili na strani.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarji :

Objavite komentar