Jagodna skutina torta
Sladica
Preverite
1 skodelica orehov
1/2 skodelice medjool datljev
Za kremo:
1 1/2 skodelice surovih indijskih oreščkov
1/2 skodelice kokosove smetane (vrhnja plast v
pločevinki ohlajenega polnomastnega kokosovega mleka)
1/2 skodelice javorjevega sirupa; sobne temperature
2 jedilni žlici kokosovega mleka; sobne temperature
1/4 skodelice kokosovega olja stopljeno
2 čajni žlički vanilijevega ekstrakta
1/4 čajne žličke soli
Za jagodni preliv:
1/4 skodelice svežih ali vloženih jagod
Priprava:
1. Za podlogo: V multipraktiku miksaj sestavini za
podlogo, dokler se ne sprimeta skupaj.
2. Pekač velikosti 20 x 20 cm obloži s peki papirjem.
Podlogo razporedi in pritisni ob dno pekača.
3. Za kremo: Indijske oreščke namakaj v vreli vodi 1
uro, da se zmehčajo. Nato jih odcedi.
4. V multipraktiku zmiksaj indijske oreščke, da
nastane zrnata zmes.
5. Na štedilniku segrej javorjev sirup in kokosovo
olje na sobno temperaturo. Nato med mešanjem počasi vmešaj topel javorjev sirup
in stopljeno kokosovo olje v indijske oreščke. Miksaj, dokler mešanica ne
postane popolnoma gladka.
6. Oba kokosova mleka segrej na sobno temperaturo
(če sta bila v hladilniku). Nato ju vmešaj v mešanico z indijskimi oreščki.
7. V nadev dodaj vanilijo in sol ter nadaljuj z
mešanjem, dokler ni zmes 100% gladka. Nadev prelij po podlogi.
8. Za preliv: V blendreju ali multipraktiku zmiksaj
jagode, da nastane tekočina.
9. Če želiš na vrhu ustvariti vijuge, naredi 4
vdoravne črte, nato pa z zobotrebcem poteguj navpične črte od zgoraj do dol in
obratno. Na ta način boš ustvarila retro vzorec.
10. Skutino torto postavi v zamrzovalnik, da se
strdi (3 do 5 ur). Brez skrbi, še vedno bo ostala dovolj mehka za uživanje.
0 komentarji :
Objavite komentar