Piškoti s čokolado
Piškoti
Preverite!
Sestavine:
1 skodelica mandljeve moke
1/2 čajne žličke sode bikarbone
2 jedilni žlici tapiokinega škroba
1/4 skodelice moke (ajdove, pirine (gluten),… NE KOKOSOVE)
1/4 skodelice kokosovega sladkorja
ščepec soli
1 jajce
1 1/2 čajne žličke vanilijeve paste
1/3 skodelice arašidovega masla
1/4 skodelice javorjevega sirupa
1/3 skodelice čokoladnih kapljic
Priprava:
1.
V eni posodi zmešaj suhe sestavine: mandljevo moko, sodo bikarbono,
tapiokin škrob, aajdovo moko, kokosov sladkor in sol.
2.
V drugi, malo večji posodi pa z metlico na roko zmešaj mokre
sestavine: jajce, vanilijeva pasta, arašidovo maslo in javorjev
sirup.
3.
Nato suhe sestavine stresi k mokrim in zmešaj.
4.
S pomočjo spatule v testo vmešaj še čokoladne kapljice.
5.
Na delovno površino posuj moko. Vzemi malo testa, naredi kroglico,
ki jo povaljaj v moki. Kroglice testa polagaj na s peki papirjem
obložen pekač. Kroglico nato z roko ali dnom kozarca malo
splošči.
6.
Pekač postavi v segreto pečico na 175°C in peci 10 minut.
0 komentarji :
Objavite komentar