Pizza
Hrana
Preverite!
Sestavine:
Za kvinojino testo:
3/4 skodelice / 135 g kvinoje
1/4 čajne žličke soli
1/2 čajne žličke kajenskega popra
1/2 čajne žličke pecilnega praška
3/4 skodelice / 175 ml vode
Za “mozzarello” iz indijskih oreščkov:
1/3 skodelice / 50 g indijskih oreščkov (lahko uporabiš tudi sončnična semena)
2 čajni žlički prehranskega kvasa
1 strok česna
1 skodelica / 240 ml vode
ščepec soli
2 čajni žlički tapiokinega škroba
Pizza dodatki:
4 jedilne žlice paradižnikove omake/pireja
karkoli ti srce poželi
Priprava:
1. Kvinojo
namakaj v vodi 15 minut ali čez noč.
2. Speri
in odcedi ter stresi v blender z vsemi ostalimi sestavinami za testo.
Zmiksaj do gladkega.
3. Okrogel
pekač premera 20 cm obloži s peki papirjem ali pa uporabi
silikonski pekač. Prelij maso v pekač.
4. Peci
v pečici na 190°C 30-35 minut oziroma dokler nož ne ostane
popolnoma čist, ko ga izvlečeš iz sredine testa. Vzemi iz pečice
in pusti počivati 5 minut, preden preložiš testo iz pekača na
režo.
5. Peci
še dodatnih 10 minut na 190°C, da se zapeče tudi spodnja
stran.
6. Vse
sestavine za “mozzarello” iz indijskih oreščkov, razen
tapiokinega škroba, stresi v blender in zmiksaj do
gladkega.
7. “Mozzarellino”
mešanico prelij v ponev in ji dodaj presejan tapiokin škrob.
8. Med
konstantnim mešanjem počasi segrevaj, da se ne bi zmes na dnu ponve
zažgala. Veganska “mozzarella” je pripravljena, ko je gosta in
“lepljiva”.
9. Paradižnikovo
omako prelij po vrhu kvinojinega testa, nato pa po žlicah dodaj
vegansko “mozzarello” in po želji potresi nekaj bazilikinih
listov.
10. Pizzo
lahko postaviš nazaj v pečico za nekaj minut in jo šele nato
postrežeš.
0 komentarji :
Objavite komentar