Krompirjevi polpeti s sirom
Recept
Preverite!
Sestavine:
- 1
kg krompirja, olupljenega
- 2/3 skodelice
krompirjevega škroba (ali koruznega škroba)
- 115
g na kocke narezanega sira (ali mocarele)
- sol
in poper po okusu
- kokosovo,
olivno ali avokadovo olje za pečenje
Priprava:
1. Zavremo lonec vode. Olupljen
krompir narežemo na majhne koščke. Ko voda zavre, dodaj krompir in vodo posoli
z 1 čajno žličko soli. Ponovno zavri in nato na zmernem ognju kuhaj krompir 10
minut oziroma dokler ni dovolj mehak in ga je možno pretlačiti.
2. Krompir odcedi in stresi v večjo
skledo ter ga z vilicami čim bolj pretlači. Dodaj krompirjev škrob ter sol in
poper. S čistimi rokami vmešaj škrob v krompir, dokler ne nastane gladko testo.
3. Iz mase oblikuj kroglice v
velikosti približno 1/4 skodelice in jih čim bolj splošči. Na sredino
dodajte 2-3 majhne kocke sira in jih zapri. Krompirjevo kroglico nato nežno
splošči v polpet. Ponavljaj, dokler ne zmanjka krompirjeve mase.
4. V ponev dodaj kanček olja in
segrej na srednjo temperaturo. Položi krompirjeve polpete in jih peci približno
3-4 minute na vsaki strani. Znižaj ogenj, če se začnejo prehitro zapekati.
Dober tek!
0 komentarji :
Objavite komentar