KOokosov bounty
Čokolada
Poskusite...
Sestavine:
200 g kokosove moke
3/4 pločevinke oz. 300 ml kokosovega mleka
2 jedilni žlici javorjevega sirupa
200 g temne čokolade (vsaj 75% kakava)
Priprava:
1. V multipraktik stresi kokosovo moko, kokosovo mleko in javorjev sirup. Miksaj 30 sekund ali več, če sestavine še niso dobro premešane. Če je potrebno, z lopatico (spatulo) s stene postrgaj dol vsebino.
2. Z rokami iz mase oblikuj ploščice in jih polagaj na peki papir. Postavi v hladilnik za 1 uro ali v zamrzovalnik za 10-15 minut.
3. V tem času stopi čokolado na vodni kopeli (nad vrelo vodo) ali v mikrovalovni pečici. Ko je stopljena malo počakaj, da se nekoliko ohladi.
4. Kokosove ploščice enakomerno pomakaj v stopljeno čokolado in polagaj na mrežasto režo, pod njo pa postavi papir, saj lahko čokolada kaplja dol.
Bonus: Kokosove ploščice oblite s čokolado lahko povaljaš v kokosovi moki in nato postaviš na krožnik, da se čokolada strdi.
5. Počakaj, da se čokolada na Bounty ploščicah strdi. Če želiš pospešiti strjevalni postopek, jih nekaj položi na krožnik in postavi v hladilnik, kjer jih lahko hraniš do 5 dni.
Vir: facebook
0 komentarji :
Objavite komentar