Pita
Pita
Preverite
Sestavine:
Za podlogo:
3/4 skodelice izkoščičenih datljev
1 skodelica indijskih oreščkov
1/4 skodelice kakava v prahu
1/4 skodelice kakavovih jedrc
ščep soli
1/2 skodelice ekspandiranega riža
Za kremo:
3/4 skodelice kremastega arašidovega masla (kako ga narediš sama si poglej tukaj)
3/4 skodelice kokosove smetane
2 jedilni žlici sirupa iz rjavega riža
1 1/2 žlice kokosovega olja, stopljenega
ščep soli
Za okras:
1/2 skodelice praženih arašidov
1/4 skodelice sirupa iz rjavega riža
55 gramov temne čokolade
ekspandiran riž
Priprava:
1. V multipraktiku zmiksaj datlje, indijske oreščke, kakav v prahu, kakavova jedrca in sol. Zmes pretresi v skledo in previdno vmešaj ekspandiran riž. S prstnimi blazinicami pritisni maso ob dno pravokotnega pekača velikosti 10×25 cm ali okroglega pekača s premerom 20 cm s snemljivim dnom. Postavi na stran.
2. V večji skledi z metlico stepi arašidovo maslo, kokosovo smetano, sirup rjavega riža, kokosovo olje in sol, dokler ne nastane kremasta in lahka zmes.
3. Kremo prelij preko podloge v pekaču in postavi na stran. Medtem pripravi okras.
4. V kozici na srednjem ognju segrej sirup rjavega riža, dokler ne začne tvoriti mehurčkov. Odstrani s štedilnika in vmešaj arašide. Počakaj, da se malenkost ohladijo, nato pa jih prelij preko arašidove kreme.
5. Čokolado stopi na vodni kopeli in jo prelij po vrhu arašidov. Čisto na koncu posuj še malo ekspandiranega riža.
6. Pito postavi v zamrzovalnik za 30 minut oziroma dokler ne zamrzne.
7. Z nožem pojdi po obodu pite, saj boš tako lažje odstranila obod pekača. Razreži in postrezi.
Vir: facebook
0 komentarji :
Objavite komentar