Veganski truffli
Vegan
Preverite!
Sestavine:
120 g (1 skodelica) indijskih oreščkov, namočenih v hladni
vodi čez noč ali vreli vodi 15 minut
20 g kakavovega masla
3 jedilne žlice javorjevega sirupa; po okusu (ali katerokoli
drugo tekoče naravno sladilo)
1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
za dekoracijo: drobno sesekljane pistacije in
zamrznjene-posušene maline
Priprava:
1. Odcedi oreščke in jih stresi v multipraktik z vsemi
ostalimi sestavinami za truffle.
2. Zmiksaj do gladkega.
3. Poskusi in prilagodi okusu.
4. Zmes v multipraktiku ali posodi postavi v hladilnik za 2
uri, da se strdi – mora biti le toliko strjena, da jo lahko enostavno oblikuješ
v kroglice.
5. V posodici zmešaj sesekljane pistacije in
zamrznjene-posušene maline.
6. Vsako kroglico povaljaj v mešanici in položi na krožnik.
7. Truffle shranjuj v nepredušno zaprti posodi v hladilniku
do 5 dni.
Vir: facebook
0 komentarji :
Objavite komentar