Kokosove ploščice z mandlji in čokolado
Sladica
Preverite
3 jajčni beljaki
1/2 skodelice eritritola (ali granuliranega sladkorja)
1/2 čajne žličke ekstrakta vanilije
1/4 čajne žličke mandljevega ekstrakta
1/2 čajne žličke soli
3 1/2 skodelice posušenega nastrganega kokosa
1 1/4 skodelice celih mandljev
1 skodelica sesekljane čokolade; stopljene
Priprava:
1. Pečico segrej na 160°C. Kvadratni pekač s stranicami
dolgimi 23 cm obloži s peki papirjem.
2. V skledi električnega mešalnika, opremljenega z nastavkom
za stepanje, stepi beljake in sladkor na srednji hitrosti, dokler se dobro ne
zmešata, sladkor pa se skoraj povsem raztopi. Dodaj ekstrakta vanilije in
mandlja ter sol. Premešaj.
3. Ročno vmešaj kokos, nato zmes vlij v pripravljen pekač.
Pritisni ob dno v enakomeren sloj.
4. Mandlje potresi po kokosu in jih nežno pritisni, da jih
fiksiraš.
5. Peci, dokler kokos na robovih ne postane zlato rjav,
mandlji pa prepraženi, kar je 20 do 25 minut. Ohladi na sobno temperaturo.
6. Ko se kokosova zmes ohladi, pokapaj stopljeno čokolado po
celotni površini. Pekač prestavi v hladilnik in ohladi, dokler se čokolada ne
strdi.
7. Nareži na 12 enakomernih kvadratov. Shranjuj v nepredušno
zaprti posodi do tri dni.
0 komentarji :
Objavite komentar