Zamrznjen čokoladni souffle

Zamrznjen čokoladni souffle

Čokolada

Preverite!

Sestavine:

 

1 1/4 skodelice sesekljane polsladke čokolade

2 skodelici sladke smetane

1 čajna žlička čistega ekstrakta vanilije

4 jajca

1 skodelica sladkorja

Čokoladni preliv

 

1/2 skodelica sesekljane polsladke čokolade

1 skodelica težke smetane

 

Priprava:

 

1. Iz peki papirja izreži trakove, ki naj bodo tako široki, da so za dober centimeter višji od tvojih ramekin posodic in dovolj dolgi, da jih lahko zviješ v krog. V Vsak ramekin vstavi zavit peki papir in ga na zunanji strani prilepi na ramekin. Ramekine postavi na pladenj, ki ga lahko pospraviš v zamrzovalnik.

2. Naredi souffléje: Srednje veliko posodo napolni vodo, da sega 5 centimetrov v višino. Na srednje močnem ognju vodo zavri.

3. Čokolado za soufflé stresi v skledo in jo položi na posodo z vrelo vodo. Občasno premešaj, dokler se čokolado popolnoma ne stopi. Postavi na stran.

4. V posodi za kuhinjski mešalnik z nastavkom za stepanje zmešaj smetano in vanilijo, da se začnejo tvoriti vrhovi. Stepeno smetano prestavi v srednje veliko skledo in postavi v hladilnik.

5. Posodo mešalnika obriši, nato pa daj v posodo jajca in sladkor ter zmešaj. Posodo postavi nad lonec z vrelo vodo in nadaljuj z ročnim mešanjem, dokler se sladkor ne raztopi, 4 do 5 minut.

6. Posodo prestavi nazaj na mešalnik in stepaj, dokler se posoda na dotik ne ohladi, mešanica pa postane gosta in bleda, 4 do 5 minut. Dodaj stopljeno čokolado in premešaj, da se združi.

7. Nežno vmešaj stepeno smetano in mešaj, dokler se ne vkomponira. Mešanico enakomerno vlivaj v pripravljene ramekine (mešanica mora biti vsaj pol centimetra višja od roba ramekinov).

8. Souffléje postavi v zamrzovalnik in počakaj, da povsem zamrznejo – vsaj 2 1/2 uri ali pa čez noč.

9. Pred serviranjem pripravi čokoladni preliv: čokolado položite v srednje veliko skledo. V srednje velikem loncu na srednje močnem ognju segreje smetano. Čokolado prelij z vročo smetano in mešaj, da postane gladka masa.

10. Po vrhu souffléjev prelij po 2 do 3 jedilne žlice čokoladnega preliva.




Vir: facebook



Deli na Google+

O meni Alexy

Pozdravljeni, sem Aleksandra... Rada imam dobre ljudi, poletje, božič, živali, potovanja... Na svoj način me zanima veliko različnih stvari.. Zelo vesela bom, če se boste pridružili na strani.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarji :

Objavite komentar