Avokadov sorbet
Recept
Preverite!
Sestavine:
1/2 skodelice
eritritola
1 vanilijev strok;
razpolovljen in izdolben
3 zreli avokadi
2 vejici sveže mete
(približno 20 listov)
sok 1 limete
(približno 1 1/2 jedilne žlice soka)
ščepec soli
1/2 čajne žličke
citronske kisline
1/4 skodelice
polnomastnega mleka
1/4 skodelice
sladke smetane
1/3 skodelice
sladkanega kondenziranega mleka (recept za vegansko kondenzirano mleko iz 2
sestavin)
Priprava:
1. 1. V majhni
ponvi z rokami zmešaj sladkor in vanilijevo sredico. Dodajte 1/2 skodelice vode
in zavri. Ko se sladkor raztopi, vlij v skledo odporno na toploto in dodaj 1/2
listov mete ter pusti ohlajati 20 minut. Pred uporabo lističe mete precedi.
2. V blender daj
avokado, preostalo meto, limetin sok, sol, citronsko kislino in precejen
sladkorni sirup. Miksaj, dokler ne nastane gladka zmes.
3. V blender dodaj
mleko, smetano in kondenzirano mleko ter miksaj, dokler zmes ni gladka.
Mešanico precedi v merilno posodico (ali večjo skledo), pokrijte s plastično
folijo in postavi v hladilnik za vsaj 4 ure ali čez noč.
4. Ko je zmes
ohlajena, jo daj v aparat za izdelavo sladoleda in upoštevaj navodila
proizvajalca. Zmes nato zamrzni. Sorbet lahko v zamrzovalniku shranjuješ do 2
meseca.
0 komentarji :
Objavite komentar