Puhasta palačinka
Dober tek!
Njami ;)
Sestavine:
4 jajca
2 žlici sladkorja (lahko kokosovega ali eritritola)
1 skodelica polnomastnega mleka
1 skodelica večnamenske moke (lahko tudi pirine)
1/2 čajne žličke čistega vanilijevega ekstrakta
ščepec mletega cimeta
ščepec soli
6 jedilnih žlic nesoljenega masla
sladkor v prahu, za serviranje (kako narediš bolj zdravega,
izveš tukaj)
džem, za serviranje
Priprava:
1. Pečico segrej na 225°C.
2. V večji skledi stepemo jajca s sladkorjem, mlekom, moko,
vanilijevim ekstraktom, cimetom in soljo v homogeno zmes.
3. V veliki ponvi, primerni za peko v pečici, na srednje
močnem ognju segrej maslo. Ko se maslo stopi, ga enakomerno razmaži po ponvi.
4. Testo vlijemo v ponev in ponev takoj postavimo v pečico.
Pečemo, dokler palačinka ne vzhaja in se na robovih ne obarva v zlato-rjavo, 20
do 25 minut.
5. Postrezi takoj, okrasi z veliko sladkorja v prahu in
marmelade.
0 komentarji :
Objavite komentar